餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-11-25 1256 瀏覽
上一次食龍點心嘅時候係下午,今次決定夜晚食龍點心,菜式都係差唔多。- 龍燒賣 上一次食既龍燒賣有蕃茄海鮮燒賣,今次轉左龍蝦汁墨魚燒賣,其他味道保持不變,包括原味、麻辣牛肉,龍蝦汁墨魚同滷水鵪鶉蛋。外皮夠薄,味道最有驚喜仍然係龍蝦汁墨魚,一咬就咇汁,味道鮮甜。- 龍餃子 龍餃子同龍燒賣一樣有四款唔同味道,包括酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃、蟹粉菠菜香蝦餃同荀尖蝦餃皇。每一款蝦餃都好正,尤其係松露野菌晶瑩餃,松露味真係好香濃。- 普通擔擔麵擔擔麵唔算太辣,麵條幾掛汁,不過我覺得唔夠香。- 濃湯浸翠肉瓜秀珍菇餐廳健康之選,翠肉瓜好爽脆,秀珍菇好大粒。- 口水汁龍利魚腸粉腸粉好大份,估唔到龍利魚同腸粉味道咁夾,兩者口感都好滑溜,配上麻辣口水汁,味道有驚喜🤩- 大澳蝦醬鮮魷卷一見到外皮就知道幾脆口,入面塞滿軟腍既鮮魷,蝦醬鹹香十足,伴隨蝦既香甜味,並非一味死鹹😋總括而言,點心依然創意十足,其他菜式都保持水準,真係食極唔厭🤤

- 龍燒賣
龍燒賣

- 龍餃子
龍蝦餃

- 普通擔擔麵
擔擔麵唔算太辣,麵條幾掛汁,不過我覺得唔夠香。
普通擔擔麵

- 濃湯浸翠肉瓜秀珍菇
餐廳健康之選,翠肉瓜好爽脆,秀珍菇好大粒。
濃湯浸翠肉瓜秀珍菇

- 口水汁龍利魚腸粉