Y Pasta

1K
2024-04-11 608 瀏覽
Y Pasta既手工意粉有幾出色?之前喺銅鑼灣已經食過,知道佢哋搬咗去沙田,特登都要嚟朝聖,Y Pasta意粉每日新鮮製作的採用意大利入口的蛋黃、麵粉和小麥粉炮製而成,製作時跳過風乾過程以保留豐富澱粉質和營養,而且帶有濃厚的蛋糕👍🏻不同形狀的Y Pasta 意粉具備不同的口感,有些順滑煙靭,有些則更具咬勁,而不論何種意粉均保證能為您帶來滿口蛋香,揀選咗款式口味之後,就可以自行選擇自己喜歡嘅意粉,包括有天使麵、意粉、扁意粉、長通粉、手工絲帶麵、手工寬帶麵、手製戎指粉、手製薯團,坊間少有餐廳能做到👍🏻🍝▪️意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $ 148最傳統的卡邦尼就最能代表餐廳做意粉嘅功架,首先見到醬汁呈接近金黃顏色狀態,就知道一定係用最正宗嘅做法,只用蛋黃和芝士造成醬汁,掛滿每一條意粉,意粉入口非常煙靭有彈性,而且充滿蛋香,再配合脆脆嘅豬面肉,我覺得呢碟卡邦尼係頂級美味🍕▪️巴馬火腿火箭菜薄餅 $ 138最喜歡這個口味,薄餅底係薄脆好香口,配合蕃茄醬和融化咗嘅芝士,已經非常好食,每片pizza上放著肥美既Parma Ham 和大量火箭菜,完美的組合🍗▪️意式香草焗雞翼 $ 78簡單嘅雞翼,竟然能做到如

🍝▪️意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉 $ 148

🍕▪️巴馬火腿火箭菜薄餅 $ 138

🍗▪️意式香草焗雞翼 $ 78
簡單嘅雞翼,竟然能做到如此入味和Juicy ,一咬落口香草味勁濃,繼而肉質鮮嫩,而且流汁,真係近期食過最美味嘅雞翼,而且仲配上新鮮沙律菜黑醋汁,健康好味

🍌▪️香蕉乳酪沙冰 $ 58
即叫即打,飲落就是新鮮香蕉和濃濃的乳酪香,而且沒有添加任何糖分,新鮮健康又美味

• 意式豬面肉卡邦尼蛋汁意粉
  • 意式香草焗雞翼