2019-05-30 1857 瀏覽
今日去左尼間位於太子既好燒式串燒專門店。入面好光猛,坐位寬闊。同老公放工食番幾串串燒啤啤佢。店長好nice,一入黎就同我地打招呼同好主動甘推薦食物比我地。店主推薦左三樣食物比我地:燒豆腐,燒茄子🍆切片,墨西哥餅芝士雞肉。燒豆腐真心好味。燒出黎係豆腐外皮皮脆內軟。仲有佢既燒醬汁好入味。浸晒入豆腐入面。一咬落去濃濃既醬汁同豆腐汁浸入口腔。好惹味呀!燒茄子燒得好入味。但本人都係鍾意整條茄子!墨西哥餅芝士雞肉尼個真係推薦!墨西哥餅脆卜卜的。入面有濃濃的芝士同分量十足既雞肉。十分好味!!估唔到串燒店入面都搞搞新意思!另外,我們都叫左雞軟骨,燒翠玉瓜,羊肉串,牛肉串,豬肉串,雞中翼,鴨舌同鹽燒白鱔。普通的唔多講啦。講d值得推薦的比大家。首先,鹽燒白鱔真心推薦呀!!好好味。一上台個店主同職員都叫我地食左串白鱔先。要趁熱食。一咬落去,白鱔既皮脆肉嫩。肉質入面既脂肪溶係口中。人間美食呀!❤️❤️仲有燒翠玉瓜都好好食。係我暫時食到燒得最好食既一間。翠玉瓜有厚度,咬落去淡淡肉,仲有翠玉瓜的汁浸出黎。絕不乾巴巴的。仲有雞軟骨,尼到既雞軟骨真係一支支雞軟骨,絕對唔係一粒粒個隻。好有咬口。推薦呀!!
燒茄子燒得好入味。但本人都係鍾意整條茄子!
普通的唔多講啦。講d值得推薦的比大家。
雞軟骨
鹽燒白鱔