2019-06-15 295 瀏覽
呢間真係食過番尋味,喺銅鑼灣少數中等價錢嘅西餐廳,物有所值,今次再去試其他野。今次我地食頭盤比較多,嗌左幾樣,有湯同沙律。個湯係磨菇忌廉湯,合乎期望。磨菇味幾濃,咸度適中。欣賞佢係忌廉湯但唔會太厚同膩。今次試左個芒果乳酪蝦沙律,正比想像中更好食,個芒果乳酪汁甜甜地,比人嘅感覺好清新,好啱夏天食~份量頗多,蝦有5-6隻,菜都好多同好新鮮,仲有啲銀魚同芒果粒。啲蝦好新鮮同彈牙,好正呢個三文魚他他好香刁草味,呢個配搭簡直係完美三文魚係切粒,有D沙律醬同刁草撈埋一齊,加埋隻生蛋真係一流呢個係之前食過覺得好好食嘅燒吞拿魚,今次一定要再食!今次燒得比較熟,但都係好好味。塊吞拿魚大大塊,肉質好,好冧又唔乾。啲車厘茄都好好食,好新鮮,如果再有多D就好喇我地嗌左個熱食暖肚,叫左個日本蠔意粉。本身諗住係想食意粉,見到有蠔又想食,以為呢個配搭會有D奇怪,但黎到反而係幾夾,無奇怪嘅感覺。D蠔好新鮮,唔會太大隻之餘又好肥美,正呀!D意粉好彈牙,比得都幾多下~個忌廉汁好香口,薄薄地咁唔會太膩,好好聽聞呢度d milkshake好飲,所以我地都叫左個黎試下。真係唔錯,小編鍾意凍d嘅milkshake,呢度都做到幾凍

今次我地食頭盤比較多,嗌左幾樣,有湯同沙律。
個湯係磨菇忌廉湯,合乎期望。
磨菇味幾濃,咸度適中。欣賞佢係忌廉湯但唔會太厚同膩。
是日湯

今次試左個芒果乳酪蝦沙律,正

芒果乳酪青瓜銀魚鮮蝦沙律

啲蝦好新鮮同彈牙,好正

芒果乳酪青瓜銀魚鮮蝦沙律

呢個三文魚他他好香刁草味,呢個配搭簡直係完美

三文魚係切粒,有D沙律醬同刁草撈埋一齊,加埋隻生蛋真係一流

三文魚他他配香草乳酪汁

呢個係之前食過覺得好好食嘅燒吞拿魚,今次一定要再食!
今次燒得比較熟,但都係好好味。
塊吞拿魚大大塊,肉質好,好冧又唔乾。
啲車厘茄都好好食,好新鮮,如果再有多D就好喇

特色主題燒吞拿魚車厘茄杏仁片沙律

我地嗌左個熱食暖肚,叫左個日本蠔意粉。
D蠔好新鮮,唔會太大隻之餘又好肥美,正呀!
D意粉好彈牙,比得都幾多下~
個忌廉汁好香口,薄薄地咁唔會太膩,好好

香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉

真係唔錯,小編鍾意凍d嘅milkshake,呢度都做到幾凍。
呢度嘅milkshake無其他地方嘅咁厚同甜,感覺健康d同埋無咁滯肚,可以食多d野,好滿意~
Salted Caramel Milkshake

是日湯