2023-12-09 439 瀏覽
:sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ📍 sʜᴏᴘ ʙ, ɢ/ғ, 𝟹𝟷 ǫᴜᴇᴇɴ's ʀᴏᴀᴅ ᴇᴀsᴛ, ᴡᴀɴ ᴄʜᴀɪ之前一直都係得外賣店嘅sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ終於開咗堂食啦,舖頭近金鐘太古廣場3期嗰邊,水泥裝修sᴛʏʟᴇ有種簡約感覺,全間舖都係落地大玻璃,採光十足啱哂有日頭嘅時間過嚟ᴄʜɪʟʟ吓打吓卡🥐 ᴜɴɪᴄᴏʀɴ ᴘᴜғғ (ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ) $𝟹𝟺成個外型就好似舊式餅舖嘅忌廉筒頂部有層黑朱古力包住個ᴘᴜғғ 酥皮鬆化入面係滿滿嘅開心果吉士醬 味道都濃郁嘅🥐 ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ $𝟺𝟻嘩 食落覺得都幾驚豔吓 酥皮好脆好鬆化 香濃牛油味 好鍾意呢個口感!包上面有層開心果好似菠蘿包皮咁入面又係夾住滿滿嘅開心果醬堂食仲會翻熱俾你 更加出色🍮 ᴄʀᴇᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴅᴀɴɪsʜ $𝟺𝟾丹麥酥加埋焦糖雞蛋布甸 呢個包淨係可以堂食冇想像中咁出色兩者唔算太ᴍᴀᴛᴄʜ酥皮都係好脆好鬆化 雞蛋布甸就正正常常不錯🥤ɪᴄᴇᴅ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟻𝟻開心果味再濃少少就好了🍪 巨大蝴蝶酥 $𝟸𝟿呢個蝴蝶酥超級巨型咬落去都係非常鬆脆 佢地嘅酥皮真係幾出色食落

sᴏғᴛ ᴛʜᴜɴᴅᴇʀ

成個外型就好似舊式餅舖嘅忌廉筒
頂部有層黑朱古力包住個ᴘᴜғғ 酥皮鬆化
入面係滿滿嘅開心果吉士醬 味道都濃郁嘅

🥐 ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ $𝟺𝟻
嘩 食落覺得都幾驚豔吓
酥皮好脆好鬆化 香濃牛油味 好鍾意呢個口感!
包上面有層開心果好似菠蘿包皮咁

🍪 巨大蝴蝶酥 $𝟸𝟿
呢個蝴蝶酥超級巨型
咬落去都係非常鬆脆 佢地嘅酥皮真係幾出色
食落又唔會太甜
ᴜɴɪᴄᴏʀɴ ᴘᴜғғ (ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ)
ɪᴄᴇᴅ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ ʟᴀᴛᴛᴇ
ᴄʀᴇᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴅᴀɴɪsʜ