2021-10-28 313 瀏覽
終於可以黎到Nuttea,試到黎自台灣茶飲店以堅果奶茶主打嘅堅果奶飲品同堅果奶蓋,仲有用唔同茶底配搭嘅水果系列飲品每次都想買黎試下,因為次次見到都好受歡迎,好開心今次終於可以飲到!其實堅果奶飲品喺香港黎講算係好特別,純素素食者都飲得,值得一試!今次試左佢signature嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶同埋粉紅莓好堅果奶蓋茶。兩個飲品拎上手已覺賣相好吸引,加埋輕鬆嘅環境配搭,營造住好舒服嘅感覺首先講下皇牌嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶,用細小嘅匙羹將朱古力奶蓋剷起黎一啖一啖食,口感豐富仲有好香嘅堅果味。朱古力唔會太甜,份量剛好,配上香濃清新嘅伯爵茶,食完會有飽足感跟住係粉紅莓好堅果奶蓋茶,飲落好清新又健康,簡直係女士們必點之選!🥰
終於可以黎到Nuttea

伯爵朱古力堅果奶蓋茶