2023-02-24 638 瀏覽
自從第一次喺呢度食咗鐵板小籠包,就返唔到轉頭啦~每次食上海菜或者淮揚菜一定會嚟!一如既往,餐廳職員嘅服務態度都係好好好有禮貌!!入座之後會幫你嘅袋套上防污套,又會推介你食啲咩好就算叫職員加茶或者加水嘅時候佢哋都係即到,唔會應完你之後就冇咗一回事🤣因為今日天氣都幾好,所以我哋又坐咗去戶外枱,冇咁多人,有埋啲燈飾好靚不過就會有人食煙,唔想食二手煙嘅記得入返室內啦😀一嚟佢就會放低前菜先,每次都會唔同,有時係口水雞,有時就會係木耳,木耳都好爽口,不過我就覺得可以再辣少少😆佢味道係偏甜嘅😗前菜方面,我哋再嗌多咗一個四喜烤麩,佢凍凍地得來又有甜甜地,好開胃,有啲冬菇同麵筋咁,未食過嘅值得試吓主菜我哋就嗌咗一個松子魚,上海炒年糕,獅子頭,五寶水鴨湯。松子魚揸得外脆內軟,粉皮唔厚,上面仲會有啲蝦仁粒,夾埋松子一齊食,好味上海炒年糕顏色好似好深咁,不過食落就一啲都唔鹹,煙煙韌韌都幾好食獅子頭嘅整得好入味,佢個醬汁好出色!水鴨湯真係好足料又大煲,有金華火腿,有鴨肉粒,大概可以有六至七碗,職員仲會幫你分好再上小食我哋嗌咗鐵板小籠包,非常出色!佢個皮係脆,裏面係熱辣辣爆湯一定要食因為同行有人生日,所以就叫咗個
自從第一次喺呢度食咗鐵板小籠包,就返唔到轉頭啦
不過就會有人食煙,唔想食二手煙嘅記得入返室內啦😀

主菜我哋就嗌咗一個松子魚,上海炒年糕,獅子頭,五寶水鴨湯。
獅子頭嘅整得好入味,佢個醬汁好出色!

一定要食
因為同行有人生日,所以就叫咗個壽桃,佢裏面唔單止有蓮蓉,仲有蛋黃,好味!
前菜
松子魚