2018-02-02 1514 瀏覽
Espuma每逢節日都會有新搞作,今個冬天佢地就推出左個Cotton Candy Fondue,今日終於得閒帶媽咪去食。呢個tea set可以揀伯爵茶湯底或者紫米露,媽咪鍾意食紫米露,所以我地就揀左紫米露。<蜜桃柚子茉莉茶>媽咪叫左呢個蜜桃柚子茉莉茶,酸酸地,等佢熱啲既時候好飲啲。同埋食完個tea set飲就好舒服,無咁膩。<招牌水果茶>平時飲開凍既水果茶,估唔到熱既都幾好飲,唔算太甜,而且好有果香。<牛油鬆餅配忌廉及果醬>首先黎左個鬆餅先,個鬆餅好重牛油味,未必個個接受到。不過我就幾錘鍾意食,勝在夠香夠鬆!加埋忌廉仲好味。<Cotton Candy Fondue (二人份),$248>呢個tea set賣相絕對一流,絕對係打卡必備,我地都影左好多靚相!個set有四款鹹點有五款甜點,兩個人食絕對都夠哂飽。<紫米露湯底>紫米露湯底好值得讚,連本身唔食紫米露既我都覺得幾好味,味道唔會太濃太淡,就咁食都好好味!<炸雞格仔餅>炸雞香脆,不過凍左,如果熱辣辣就好味!格仔餅比想像中淡味,不過點紫米露食幾

蜜桃柚子茉莉茶

紫米露
<紫米露湯底>

炸雞格仔餅
<炸雞格仔餅>
炸雞香脆,不過凍左,如果熱辣辣就好味!
格仔餅比想像中淡味,不過點紫米露食幾好味!

八爪魚鮮芒莎莎
<八爪魚鮮芒莎莎>
冷盤既鮮芒莎莎,八爪魚粒、芒果粒配蕃茄粒,食落好開胃。

迷你炸魚薯條筒
<迷你炸魚薯條筒>
炸魚同薯條都好脆同埋都仲係熱既,唔算太油膩好味!
下面個迷你雪糕筒都比想像中好,都好脆。

忌廉粟米肉碎脆卷
<忌廉粟米肉碎脆卷>
呢個脆卷令我有驚喜,忌廉粟米肉碎既份量岩岩好,唔會太膩。

香脆窩夫
<香脆窩夫>
個窩夫係最好味之一,好香脆,點埋紫米露食又係另一個感覺。

自家製藍白雲棉花糖
<自家製藍白雲棉花糖>
棉花糖個賣相好靚,食落都可以,不過就太甜。點左紫米露反而食落仲無咁甜!

馬卡龍波板糖
<馬卡龍波板糖>
綠色既係開心果味,好好食,都唔算太甜。
黃色係檸檬定柚子味,食唔出,不過開心果好食好多!

三色粉圓 (香芋、甜薯、紫薯)
<三色粉圓 (香芋、甜薯、紫薯)>
本身好期待呢個粉圓,不過食落就有啲失望。以為會係煙煙韌韌,但一咬就係食粉團咁。

棉花糖
<棉花糖>
已經好耐無食過呢個棉花糖,絕對有返童年既回憶!初初諗住會好甜,不過食落唔算太甜,我食左大半個。

鮮雜果
<鮮雜果>
當食完咁多甜點之後,食返啲新鮮生果,即刻無咁膩。
2018-01-29
蜜桃柚子茉莉茶