招聘中
最高可達 $19,000
月薪 (面議)
2024-05-07 54 瀏覽
今日我同媽咪喺尖沙咀行街, 行到肚仔有啲餓, 就諗起呢間位於K11 Musea嘅新加坡餐廳。 我哋以前嚟過一次, 覺得味道唔錯, 就決定再嚟食過。一坐低, 我就叫咗白胡椒肉骨茶配麵。湯頭入面嘅胡椒味好濃郁, 聞落已經覺得好appetizing。肉骨煮到好鬆化, 輕輕一啜就即刻溶入口。加埋麵一齊食, 真係好滿足。媽咪就叫咗鹹蛋黃雞翼。雞翼炸得脆卜卜 , 外脆內嫩。一咬落去 , 鹹蛋黃嘅味道就爆晒出嚟 , 好香濃。成隻雞翼都裹上咗一層黃澄澄嘅蛋黃, 睇落勁吸引。最後仲叫多份醬油生菜, 嚟中和吓兩個比較重口味嘅菜式。青綠色嘅生菜, 淋上醬油汁, 好開胃。成餐食落, 都幾有新加坡風味。雖然價錢比一般茶餐廳貴少少, 但係食材新鮮, 味道正宗, 值得一試。下次有機會嘅話, 都想再嚟食返轉。