2023-10-14 70 瀏覽
今日同事話想食拉麵,問我有邊間好食。我就帶咗佢去鬼金棒度食喇。店員話我哋坐吧枱或者非吧枱位置都得。我哋就想睇住廚師煮嘢食,所以揀咗吧枱坐。同事見到有啲魔鬼面譜喺牆上面,話幾有特色。坐低QR code落單,我哋叫咗以下食物。特製麻辣味噌拉麵($125):我推介同事食嘅(因為之前食過好味)。佢都知道日式辣唔係話真係好辣,所以揀咗中麻中辣,佢話呢個辣度啱佢(平時佢食開譚仔10小辣)。碗麵入邊有兩舊叉燒同埋一隻糖心蛋。同事話第一次見咁厚嘅日式叉燒,有肉汁味道唔錯。糖心蛋真係好唐心,深橙色嘅蛋汁見到都想食。芫荽辣麻味噌拉麵($115):呢個上次已經想點,今次再訪就點左佢。嚟到真係成個碗面都鋪滿芫荽!啱晒芫荽怪!呢碗拉麵有一嚿叉燒,如果唔想食太多肉嘅朋友,呢碗就啱晒。好鍾意鬼金棒嘅麻同埋辣可以分開揀,flexible d. 今次在再訪,佢嘅湯底依然都係咁濃郁。我另外+$15加芽菜,份量都唔少,要讚吓佢嘅芽菜係真係有炒過先至擺上去拉麵上面,冇咗芽菜嗰陣草青味。煎餃($45):一客有六隻,餃子皮煎得香脆,皮薄多餡(豬肉餡)。好味嘅。

坐低QR code落單,我哋叫咗以下食物。