餐廳: 麻辣風雲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-02-20 1855 瀏覽
之前已經來過食晚餐,對佢地個酸菜魚真係念念不忘!前陣子更氣稍涼,就拉同阿ling來食個lunch! 🔮招牌酸菜魚  $88 (午市客飯套餐)店家的酸菜魚絕對係餐廳既招牌菜之冠呀!舖上台已有陣陣酸菜魚湯麻香味,湯底用咗大量湯骨和魚熬製而成,所以本身個湯膽已很濃郁,再加入野生天椒,燈籠椒,大紅椒,辣椒乾,桂皮,花椒籽!酸辣麻味,互相配搭,越食越開胃,先飲幾啖湯再食料,麻麻的感覺勁過癮!! lunch份量依然好足料!魚片份量夠多,嫩滑又大片,鮮味十足!其他配料也舖得滿滿在碗面,萵笋,芽菜,酸菜,芫荽,豆卜等!最正係碗底配以寬粉,吸引哂湯底的味道,煙韌又有嚼口,十分惹味! lunch套餐包兩款小食,我地揀咗,炸饅頭和涼拌皮蛋,前者皮香脆,內軟綿,後者;涼拌汁很出色,入口更有微微的蒜香和麻油香,酸甜開胃! 🔮龍鳳檸樂檸樂真係用傳統得咸柑桔和鮮檸檬作龍鳳,酸咸解喝! 🔮砂鍋螺絲粉    $48 (另計加餸)阿ling點咗多酸小辣,店家的螺絲粉一D唔好臭,反而仲有點酸辣香!湯底酸辣勁開胃!窩底都有好多料:鵪鶉蛋 薄脆 竹筍 酸豆角 枝竹 花生,另再加了鴨血,腩肉和炸蛋餅,最特別係跟埋個勁大塊嘅炸蛋餅

🔮招牌酸菜魚  $88 (午市客飯套餐)

🔮龍鳳檸樂
檸樂真係用傳統得咸柑桔和鮮檸檬作龍鳳,酸咸解喝!

🔮砂鍋螺絲粉    $48 (另計加餸)
阿ling點咗多酸小辣,店家的螺絲粉一D唔好臭,反而仲有點酸辣香!湯底酸辣勁開胃!窩底都有好多料:鵪鶉蛋 薄脆 竹筍 酸豆角 枝竹 花生,另再加了鴨血,腩肉和炸蛋餅,最特別係跟埋個勁大塊嘅炸蛋餅,(仲大過我隻手板),仲好香口𐻹!鴨血順滑入味,腩肉口感彈牙!成碗個份量真係好多夠哂兩個人食!
炸蛋餅
砂鍋螺絲粉