2018-01-16 866 瀏覽
呢間係我唯一一間願意再幫襯嘅日式放題食店, 而且每次我都係等最後特價優惠時段先黎食, 貪呢個時段嘅價錢平D, 人又唔會太多, 食足兩個鐘。 今次簡單介紹下我食左D咩:自助區自助區可以拎前菜、湯品、小食、甜品、雪糕雪條、飲品。 前菜我就食左白雲鳳爪、海草、手拍青瓜雲耳、炸魚餅。 湯就飲左碗蟲草花雞湯 (好香雞湯味, 個湯一D都唔薄)。刺身每次食最開心就係 Order 佢 D 刺身, 款式夠晒多, 而且又好新鮮肥美。今次 Order 左三文魚、珍寶大赤蝦、油甘魚、劍魚腩、帶子、希靈魚、象拔蚌、虎蝦刺身、鮑片、甜蝦, 差唔多成版刺身都俾我 Order 晒。壽司燒三文魚腩、蒜香牛肉、左口魚裙邊、海膽手卷 (海膽超鮮甜)、拖羅軍艦、鵝肝帶子等, 每款飯嘅份量都唔會好多, 所以叫多D都唔怕會好飽。串燒/燒物推介鹽燒牛舌, 超爽口, 味道一流。 另外仲食左燒鰻魚 (推介)、燒豬仔骨、香蒜青口(香濃蒜味)、羊鞍。炸物/天婦羅芝麻雞翼 (夠香脆) 、紫心香芋丸 (入面香芋蓉好煙韌)、吉烈炸蠔、虎蝦天婦羅 (蝦肉仲好彈牙)、皇帝蟹棒天婦羅 (啖啖蟹肉) 。其他料理/煮物清酒煮花甲、蟹肉粥 (成隻蟹煲粥,
。 今次簡單介紹下我食左D咩:

自助區
白雲鳳爪+海草

串燒/燒物
推介鹽燒牛舌, 超爽口, 味道一流
鹽燒牛舌
蒲燒鰻魚

炸物/天婦羅
天婦羅
炸物

其他料理/煮物
清酒煮花甲、蟹肉粥 (成隻蟹煲粥, 蟹味濃, 而且仲有瑤柱)、牛油粟米、鮑汁燴花膠、炒珊瑚。
清酒煮花甲
瑤柱蟹粥
牛酒粟米

總括: 呢個價錢食到咁多野, 真係抵食過去酒店食自助餐呀 !
2018-01-12
$230 (宵夜)
白雲鳳爪+海草
鹽燒牛舌