2017-09-11 700 瀏覽
早前我去過旺角一間舖頭食吉列牛,覺得好好玩,今日行開荃灣,睇ig見到呢間吉列牛又係平民價,又想再玩下,於是黎試下食。由於冇訂枱,佢開6點,我6點15分黎到佢已經full左,要拎飛等位,本身想唔食,因為啲人岩岩先坐底,我驚等好耐,但我行左10分鐘過黎,佢附近又冇咩其他野想食,唯有等。不過佢上菜又係快,我只係等左半個鐘就有位了。有效率叫左個芝心雞肉丸,有臭臭芝士味,而且夠熱,味道ok。雞亦都係,夠熱夠脆,ok仲叫左鰻魚飯,呢個就麻麻地,啲飯太硬,而且鰻魚有骨,始終都係日本啲鰻魚飯好食主角吉列牛,加左38蚊轉做定食,再加20蚊轉左個湯做金魚湯。金魚湯實在太得意了雖然只係一隻普通蝦餃,但佢造型特出好有心思不過我覺得呢間吉列牛都係一般,佢一上菜,個爐上面就會有舊牛肥膏,俾你搽係爐面,煎牛扒嘅做法,雖然啲牛肉佢就話煎一煎個面就食得,但佢啲牛肉太韌了,只煎香表面根本咬唔開,唯有煎到全熟先食到,而且相比起之前食過果間吉列牛,呢個炸粉略嫌太硬。題外話,加左枝櫻花汽水22蚊,好奇櫻花到底咩味,原來係波子汽水味。不過店舖雖小,但效率快,上菜速度好好,侍應服務都好好,主動幫你加水,又會間你洗唔洗其他野等位又唔
不過佢上菜又係快,我只係等左半個鐘就有位了。有效率

雖然只係一隻普通蝦餃,但佢造型特出
好有心思
題外話,加左枝櫻花汽水22蚊
,好奇櫻花到底咩味,原來係波子汽水味。
等位又唔會等好耐。
不過,總括而言,我覺得吉列牛其實麻麻,玩過一兩次就夠了,因為牛肉質素真係一般
呢間舖價錢又唔算貴嘅,平均都係110蚊一人,住係呢頭附近都可以食下
叫我再山長水遠黎就算了
芝士雞肉丸