2018-09-19 2640 瀏覽
之前都去過屋企附近既616打邊爐,同同事講起佢都有去過大圍呢間食! 😮咁我地就話不如lunch搵日過來食,牛肉麵好似都好唔錯咁😛原來呢間走既懷舊風同我去黃埔個間又有少少唔同,個間似涼茶舖,呢間似雜貨舖😗😝哈哈,虧佢諗到! 未有野食都會忍唔住打下卡! 原來午餐個menu好簡單、得3款揀😂不過價錢好實惠wow,48連飲品同甜品!👍🏼👏🏼👏🏼我地就叫左芝士牛肉麵同個湯飯試下,芝士🧀牛肉🐮麵🍜好香! 佢將D芝士刨到絲裝放係牛肉上面好似蔥! 但有熱湯所以好快融左落塊牛肉度,真係色香味俱全!🤤🤤牛肉係用左牛肋條,一D都唔韌,但又好有口感同牛肉香🐮🤤🤤湯底都夠哂香、有少少辣令到成碗麵更惹味,但正正有芝士又會中和返個辣味。但最讚既係個麵🍜呀,好有口感同埋甜甜地咁,同個湯、牛同芝士都超夾!!!!牛四寶湯飯🍚都好唔錯,比起個麵,呢個就係清甜之選!湯入面有好多款🐮🐮🐮🐮有牛仔骨又有牛筋牛展同牛肉,滿足哂你所有願望😆怕食濃味人就啱食呢個,佢個湯底就好清甜好潤,有D紅蘿蔔🥕同西芹,令牛肉既鮮甜味道提升👍🏼我地加個油麥菜仲連個牛上湯,點菜食超甜呀🤤👍🏼佢D飲品都似自家製、仲有個跟餐送既菊花冰粉,呢個我就覺得有少少

芝士紅燒牛肉麵

油麥菜(跟餐)
菊花桂圓露
菊花冰粉

我地加個油麥菜仲連個牛上湯,點菜食超甜呀🤤👍🏼佢D飲品都似自家製、仲有個跟餐送既菊花冰粉,呢個我就覺得有少少甜,但如果怕食完紅肉會燥,食返就感覺良好! 呢餐真係平靚正呀😂😆👏🏼
2018-09-19
芝士紅燒牛肉麵