2020-07-03 207 瀏覽
碟飯一黎到,擺盤確實唔吸引。。。咖哩汁都沾到碗邊,都無咩意慾想影相打卡而且咖哩汁份量也太少了吧?同我係其他食評中見到既靚相都唔同。不過依啲都無所謂了,只要好吃就可以了吧??唉。。點知,結果連塊蛋皮都係「全熟」的,這裡主打的不是「雞蛋」嗎??為什麼連最基本的半熟效果都沒有???完全係出乎我意料之外。。。全熟既旋風蛋包飯,我咁大個人真係第一次食,仲要係一間主打「雞蛋」既餐廳入面,如果佢係煩忙時段我都可以理解,但當時係無乜客人囉!可以自己睇,係全熟的吧?????不過我本身都唔係一個要求超高既人,就算全熟既蛋都唔係難食,只係本身對佢期望幾高,估唔到會係咁,食完成餐飯都無咩滿足感不過佢以套餐價 +35蚊  就可以有一份班戟,真係真係好抵,班戟既質素不過不失,我覺得+35蚊又唔可以要求佢整得好好,作為一個甜品已經算係唔錯,仲有好多隻味可以揀$ 68 + $ 35,有一個飯 有一碗湯仔,有一杯野飲,有一個甜品,我覺得都算係咁,而且環境都坐得舒服另外,檸檬茶入面既檸檬完全沒有任何酸味,就算我把檸檬全部篤爛,食埋啲檸檬肉,都食唔到任何酸味,完全只有甜味,我都係第一次食唔酸既檸檬,唔知係咪用左日本既甜檸檬
碟飯一黎到,擺盤確實唔吸引。。。
咖哩汁都沾到碗邊,都無咩意慾想影相打卡

不過依啲都無所謂了,只要好吃就可以了吧??

全熟既旋風蛋包飯,我咁大個人真係第一次食,
仲要係一間主打「雞蛋」既餐廳入面,

如果佢係煩忙時段我都可以理解,但當時係無乜客人囉!

可以自己睇,係全熟的吧?????
不過我本身都唔係一個要求超高既人,就算全熟既蛋都唔係難食,
只係本身對佢期望幾高,估唔到會係咁,食完成餐飯都無咩滿足感

班戟既質素不過不失,我覺得+35蚊又唔可以要求佢整得好好,
作為一個甜品已經算係唔錯,仲有好多隻味可以揀

我覺得都算係咁,而且環境都坐得舒服

另外,檸檬茶入面既檸檬完全沒有任何酸味,
就算我把檸檬全部篤爛,食埋啲檸檬肉,都食唔到任何酸味,
完全只有甜味,我都係第一次食唔酸既檸檬,
唔知係咪用左日本既甜檸檬?覺得依樣都幾特別

結論:

唔係唔好食,但亦稱唔得上係好食,
相信只要做好啲,個效果一定會好好多,
本身對佢期望好高,有種恨鐵不成鋼既感覺,
嗯。。有好大既改善空間。。。