2024-05-07 30 瀏覽
觀塘有間居酒居竟然有得着和服之餘仲有全港首部最大型既清酒機🍶重點係一個價錢就可以任飲,感覺好似去左轉日本咁⛩️今次同男朋友叫左個特選二人餐同任飲清酒,放鬆下😚❤️清酒機任飲($188)清酒自助機一共有成36款清酒,岩哂酒鬼朋友仔❤️登記完之後,掃𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞就可以斟到酒,每次會出𝟑𝟎𝐦𝐥,可以比大家試多幾款🤤𝐍𝐎.3 (純米吟釀)黑龍酒造入口帶有甜味,有少少碳酸氣泡🫧𝐍𝐎.𝟐𝟐 (純米吟釀)亀泉酒造 飲落酸甜平衡幾清新,有白酒香🥃佐酒小食枝豆、鱈魚乾同自家製漬物,真係佐酒一流我本人中意鱈魚乾,脆口得黎會上癮😋象拔蚌刺身刺身份量好多,食落爽脆之餘又鮮甜,十分推介👍🏻廚師推介壽司四款分別有海膽、帆立貝、象拔蚌同赤貝,海膽充滿海水味好新鮮,赤貝同象拔蚌夠哂爽口,正❤️五色串燒拼盤有鹽燒牛舌、 雞皮、雞軟骨、大蔥同白鱔,款款好有炭燒🤤重點推介白鱔肥美之餘肉質爽彈,而且魚皮仲燒得好香,值得一試😍澳洲M5和牛和牛油脂分佈好平均,肉汁都豐富之餘食落一啲都唔油膩,仲越食越想食😋牛肉瓦蕎麥麵估唔到咁好食,蕎麥麵沾上湯可以中和油膩感,再配埋牛肉更加香😚雜菌蜆清湯用料十足,入面嘅蜆肉好鮮甜,而且菇菌味好濃郁😍特色

❤️清酒機任飲($188)
清酒自助機一共有成36款清酒,岩哂酒鬼朋友仔❤️
𝐍𝐎.3 (純米吟釀)黑龍酒造
入口帶有甜味,有少少碳酸氣泡🫧
𝐍𝐎.𝟐𝟐 (純米吟釀)亀泉酒造
飲落酸甜平衡幾清新,有白酒香🥃

佐酒小食
枝豆、鱈魚乾同自家製漬物,真係佐酒一流
我本人中意鱈魚乾,脆口得黎會上癮😋

象拔蚌刺身
刺身份量好多,食落爽脆之餘又鮮甜,十分推介👍🏻

廚師推介壽司四款

五色串燒拼盤

澳洲M5和牛

牛肉瓦蕎麥麵

雜菌蜆清湯
用料十足,入面嘅蜆肉好鮮甜,而且菇菌味好濃郁😍

特色雪花冰
波子汽水味嘅雪花冰口感綿密幼滑,而且甜度啱啱好,上面仲有隻蝴蝶做裝飾,打卡一流📸

巨峰提子乳酸
解膩一流,飲落酸酸甜甜,唔錯👍🏻
2024-04-26