2023-11-05 622 瀏覽
🖤黑白配⚪️成日打邊爐,但滷水湯底真係第一次試😋呢間潮州鹵漢位於旺角瓊華,餐廳以紅色做主題,天花有燈籠做裝飾,餐具都帶點懷舊風被安排嘅座位都非常闊落,2人可以坐4人枱,4人可以坐6人枱套餐方面有3個,分別主要係有冇shake shake海鮮包、任食美國SRF和牛同海鮮🦞種類,其中兩個餐有生啤任飲🖤黑白配⚪️揀咗B餐 shake shake 初體驗 $298/位 (18:00-20:59入座)任食安格斯+手搖海鮮包餐廳有個熟食corner,有香芋丸、春卷同反沙芋等嘅炸物,仲有滷水鵝(🖤黑白配⚪️推介!)手搖海鮮包有三種醬汁可以揀,我哋揀咗香濃蒜蓉味,職員會喺你面前搖完之後倒係隻大碟,海鮮包入邊有大蝦、青口、帶子、鮑魚、蜆、萵筍同魚蛋,分量都夠每人每種類可以食到一至兩隻,味道方面比想像中淡咗少少,每食一啖之前點一下蒜蓉汁會惹味啲職員話惹味香辣汁係有啲似咖喱味,🖤黑白配⚪️隔籬枱咁啱點呢隻汁,香味飄曬過黎,如果未食過可以試吓呢隻味先😙到打邊爐🍲,滷水湯底係特別嘅,湯底濃郁,令到所有食材充滿甜甜嘅滷水味🤤最推介牛頸脊,陣牛味香到唔會比滷水味蓋過! 牛筋丸都唔錯,又彈牙juicy,其他食材正常發揮,鴨血

被安排嘅座位都非常闊落,2人可以坐4人枱,4人可以坐6人枱

任食安格斯+手搖海鮮包

到打邊爐🍲,滷水湯底係特別嘅,湯底濃郁,令到所有食材充滿甜甜嘅滷水味🤤最推介牛頸脊,陣牛味香到唔會比滷水味蓋過! 牛筋丸都唔錯,又彈牙juicy,其他食材正常發揮,鴨血麻麻地,無嗰種好黐牙嘅感覺

熟食方面🖤黑白配⚪️最推介滷水鵝同滷水豬手😍滷水勁入味,食完再想食,出色
特色嘢普寧豆腐都可以一試,即炸完上枱熱辣辣

甜品方面有芋圓自助吧同雪糕,雪糕有香港🇭🇰製造杯裝同雪糕球,雪糕味道比較淡,啱唔鍾意甜嘅朋友

飲品提供大部分係罐裝汽水、茶