餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

前排銅鑼灣好熱鬧, 我都黎呢頭搵下食😂😂 又掛住鄉下, 搵下日本菜食🇯🇵 發現呢間極高性價比小店, 入咗我黎銅鑼灣嘅飯堂list!精選二人前套餐 ($298)有沙律+小食+串燒拼盤+2個主食+甜品+2杯特飲, 咁多野食, 竟然抵到咁!以為主食之外的餐點會細細份, 單知份量全部都唔細!😦蟹子沙津 : 一上碟個份量嚇親, 好大碟XD, 好多蟹子同蟹柳絲!海鮮野菜天婦羅: 小食有6款揀, 揀咗天婦羅, 有2件, 份量又係拳頭咁大, 包住蝦、魷魚、南瓜等, 外層炸粉唔厚, 好鬆脆👍🏻串燒拼盤: 有”燒菠蘿+雞翼+雞柳, 燒菠蘿爆汁又鮮甜, 雞翼香脆身又唔會太油, 雞柳都好juicy, 幾高質!牛肉野菜壽喜燒: 主食4選2, 叫揀咗壽喜燒, 牛肉好多又唔肥, 絕對唔係cheap cheap肥牛料, 仲有一粒半熟蛋, 野菜索晒壽喜燒湯底食一流呀, 仲跟埋加左味素嘅飯, 食到呢到我已經飽咗😝黑蒜油豬軟骨拉麵:另一款主食, 黑蒜味重, 雖然比唔上拉麵專門店, 湯底較油, 豬軟骨較韌身, 但麵身搭夠, 係九洲幼身拉麵, 都幾彈牙北海道牛乳奶凍:食完太飽, 完全唔記得仲有2個甜品, 仲叫埋單走🤣🤣 綠茶雪

精選二人前套餐 ($298)
以為主食之外的餐點會細細份, 單知份量全部都唔細!😦

蟹子沙津

海鮮野菜天婦羅

串燒拼盤

牛肉野菜壽喜燒

黑蒜油豬軟骨拉麵

北海道牛乳奶凍:食完太飽, 完全唔記得仲有2個甜品, 仲叫埋單走🤣🤣 綠茶雪糕正常唔多講, 奶凍就幾好食, 奶味濃郁又夠嫩滑!☺️

板燒香蒜牛舌:由於我係燒牛舌控, 見咁抵食都叫碟黎食, 係薄切牛舌, 連鐵板燒上, 個賣相有d似燒切片嘅腸仔XD 唔算好彈牙, 不過不失, 燒汁多咗少少, 食得多會有少少咸, 呢個價錢黎講可以接受, 但下次會叫下其他小食XD😝
板燒香蒜牛舌

❗️P.S: 跟餐仲有兩杯野飲, 大杯又解渴, 食完咁多野都未飲完, 呢個set真係勁抵食! 佢仲有豪華版2人前, 有埋刺身set同再多D野食, 我細食就真係搞唔掂😂😂
2021-06-24
蟹子沙津