2023-09-07 62 瀏覽
呢間係一間玩味極濃嘅昭和風餐廳🎏其實餐廳地點都幾隔涉, 位於長沙灣同荔枝角之間, 旁邊都係舊商店或者車房之類入到去餐廳你會發覺裏面滿滿昭和風味, 好似霎眼去咗東京咁, 大愛😍 除咗裝飾你會發覺佢哋設計得好有心思, 入面擺滿咗一格格舊式糖果同小玩具, 而行到最入你會發現有一部真係可以打得嘅街機, Street Fighter! 即時感覺好似返咗80年代咁, 忍唔住手痕即刻打返兩鋪先🤤至於食物方面, 佢哋個menu主要係賣和洋食套餐, 先嚟一個濃濃嘅蕃茄湯, 味道唔錯主食方面,我哋分別叫咗一件pepperoni pizza同一份wagyu bolognese; pizza size頗大, 一人應該食唔哂, 但芝士同臘肉腸都好入味, 感覺滿足; 但wagyu bolognese 就相對比較一般另外我哋再點多一客小食 - 松露芝士薯條, 甫上枱熱辣辣炸得好香, 黑松露醬非常出色,你會忍唔住一路追食最後我哋再點多兩份特色甜品 - cheesecake with ice cream, 兩者都味道濃郁, 為一個豐富午餐我想完美句號😋整體感覺: 佢哋冇純粹為咗gimmicks而放棄食物質素, 有玩味之
呢間係一間玩味極濃嘅昭和風餐廳🎏
Pepperoni  pizza
Wagyu  bolognese
松露芝士薯條
Cheesecake  with  ice  cream
整體感覺: 佢哋冇純粹為咗gimmicks而放棄食物質素, 有玩味之餘亦保持食物水準, 可以encore
Pepperoni  pizza
松露芝士薯條