今次撞正食癮,同友人兜風北角搵食。見得「金樂軒」燈光閃閃,人流絡繹,心諗:試過先至知!🤤先黎個椒鹽鮮魷魚,外皮炸到金黃脆口,攪起一陣椒鹽香,味蕾直接興奮起上嚟!入口果下,魷魚嘅彈性恰到好處,正到彈牙,每咬一口都有魷魚嘅鮮甜湧出,款款嘆為觀止。再嚟個椒鹽豆腐,呢段開胃先過癮,每舊豆腐外脆內嫩,熱呼呼嘅,實在令人欲罷不能。緊接住送上薑蔥生蠔煲,蠔仔個個肥美,煲汁香濃得嚟不蓋過生蠔本身嘅鮮味,真係由內而外嘅鮮。😋啫啫通菜煲,通菜質感脆生生,帶啲鮮蝦米嘅鑊氣,真係一絕,塞哂陣陣蝦香進通菜片片青翠之中。試呢幾味已經好滿足,彷彿間餐廳將北角啲好滋味,全都集合響呢張餐枱上。每道菜都令我拍手叫絕,服務又有禮,環境又舒適,下次再嚟必定掃晒佢哋成餐牌,隱藏嘅美食樂園,真係值得一試!👍