2022-01-10 87 瀏覽
雖然依家晚市無堂食,但午餐都可以食返餐好。早前同朋友慶祝生日🎂,就嚟到位於Wagyu Ya 揀左一個Special Menu ,入面每款菜款都係用左岩手縣和牛🐮,夠哂吸引!今次1️⃣頭盤為「和牛沙律🥗」,沙律菜食落清爽,配埋胡麻醬味道清新,而和牛經過微微炙燒,富有油香,同沙律菜一齊食唔怕油膩,開埋櫻花蝦食落好口感!第2️⃣款係「和牛紫蘇天婦羅」。今次和牛較生,賣相粉嫩,和牛味更香濃👍🏻。每粒和牛外層一塊紫蘇葉,入口時多左一陣紫蘇香😍,冇咩肥膩!而且可以沾上粉漿製成天婦羅🍤,外層口感脆脆地,呢個幾有驚喜😉!相信最吸引大家,一定係「和牛鵝肝三文治🥪」。中間吉列和牛既有牛香,口感豐富。上面鵝肝質感軟滑,入口即溶,同和牛口感截然不同。雖然睇落好油膩,但出面有一層煎香過麵包,吸引哂餡料既油香,呢個真幾好食😍😍!提到和牛,一定會諗起燒肉!今次和牛拼盤包左牛舌、西冷、肉眼、牛三角、薄燒。我地最鐘意薄燒😋,燒完一啲都唔鞋口,配埋少少醬汁,和牛味夠突出,配埋炸蒜、蔥花同蛋汁,非常好味😇!店員建議我地順次序燒,由爽口既牛舌到富有油脂牛三角,一面食,口腔越有油香!主食就係「和牛櫻花蝦舞茸釜飯」。米飯食落乾爽,飯焦底

主食就係「和牛櫻花蝦舞茸釜飯」。米飯食落乾爽,飯焦底幾脆身。最特別係落左舞茸,所以一打開就聞到濃郁菌香😍。和牛只放係釜飯入面煮熟,冇燒肉咁有油香,但依然好嫩滑,排係燒肉後面就剛剛好!

套餐仲有麵豉湯、甜點🍮店員就提供左北海道3.6牛乳布丁🍮、士多啤梨🍓同信玄餅🤭!

雖然呢今次個套餐有點貴😂,$888一位,但食物認真好味😋,和牛質素唔錯,食落又香又有油脂!雖然而家未能堂食,我大家呢都可以save低,遲啲同朋友你食大餐🍽!另外,餐廳都有午市,想試朋友都可以午餐時嚟試其中幾款~~
和牛沙律
和牛紫蘇天婦羅