2023-08-14 29 瀏覽
呢間係灣仔嘅隱世拉麵店,如果唔係朋友仔帶我去我真係完全睇唔到呢間舖頭😂⭐️特盛雞白湯拉麵 $138⭐️雞白湯拉麵 $87呢兩個面其實係一樣,只係特盛會多啲配料,包括有味旬,雞叉燒,紫菜)佢嘅雞白湯係奶白色嘅,口感黏稠,味道鮮甜,平時絕對唔飲湯底嘅小編都忍唔住飲咗。而佢嘅雞叉燒咬落係超級軟滑,一啲都唔乾唔鞋身,出邊好少雞叉燒可以做到佢哋咁好食。曲直面超彈牙同埋掛湯,仲有佢碗麵有炸蓮藕片,咬落吹脆卜卜幾過癮。⭐️炸雞 $48呢個價錢比足六嚿雞,仲要咁好食,我真係收貨架啦!配埋沙律醬勁好食🤤仲有就係佢有麻油辣芽菜做免費嘅配菜都勁正,同埋佢個面底都比較大份,好落力食都仲食唔晒🥹店員係外籍人士,非常之親切,當日落雨我哋冇帶遮仲問我哋使唔使借遮(都可能因為朋友係成日過嚟食嘅VIP🤣)如果喺灣仔返工嘅朋友仔真係不妨一試!

⭐️特盛雞白湯拉麵 $138
⭐️雞白湯拉麵 $87