2018-12-03 477 瀏覽
今晚放工入到元朗搵食, 聽朋友介紹過Gathering呢間餐廳,今晚就去試下啦!店舖唔算大,但裝修得幾精簡,仲有free Wi-Fi,加晒分!👍🏻👍🏻我地入到餐廳侍應就介紹左二人餐俾我同朋友,$528包哂餐湯,前菜,兩個主食,甜品同飲品。我見價錢都合理所以就試吓啦!係前菜黎之前,侍應送咗個車厘茄欖油餐包俾我地,酸酸地幾開胃!餐湯我哋揀咗南瓜忌廉湯,估唔到個湯有忌廉拉花,非常特別。👍🏻而且南瓜煲得好融,好好飲。而前菜我哋就叫咗油浸呑拿魚同炸廣島蠔。呑拿魚味道唔錯,不過口感就略硬左少少。廣島蠔就好脆,食落有他他野味。至於主菜,我地叫左蟹膏蟹肉意大利飯同吹炸鹹豬手。個意大利飯好creamy,多重口感,豬手好脆好野味,配埋個醬汁一流! 甜品係apple crumble,都整得幾好食!😋😋飲品我地升左一杯雜果賓治同橙汁特飲,2杯味道都調得唔錯。侍應仲好細心咁俾左糖漿for橙汁特飲,話每個人喜好嘅甜度唔同!👍🏻👍🏻我同朋友食完都非常滿意!呢餐可謂係色香味俱全!食到咁飽埋單$600有找!下次入元朗一定再光顧!☺☺

甜品係apple crumble,都整得幾好食!😋😋

2018-11-30