推薦: 🍉🍉🍉 (3/5)   味道: 🍉🍉🍉 (3/5)   價錢: 🍉🍉 (2/5)   打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   回訪: 🍉🍉 (2/5)  Brunch Bento $186羽衣甘藍雜菜沙律跟芝麻醬👏 份量都幾多是日餐湯麵豉湯,中上水準,唔係死鹹涼菜小碟 - 日式涼拌豆腐醬汁帶酸,豆腐比軟豆腐實淨少少,開胃一流茶碗蒸蛋唔算好滑,有幾片菇,味道偏淡,蛋香唔算太出唐揚雞排配松露蛋黃醬雞排嘅炸衣好薄,唔會太多粉漿,炸得好酥脆,不過雞有少少柴皮,無乜肉汁Saku Saku 醬油漬蛋飯醬油+蛋+飯本身已經係完美嘅配合,加埋飯素真係世界第一,就算我平時唔食飯都食咗大半碗👍 迷你四川花椒熱情果芒果新地雪糕有少少起霜,即係食落唔係順滑,係有少少顆粒感個隻雪糕,熱情果味好出,蓋過埋芒果味,有花椒但完全無味,亦都唔麻,有少少可惜😢 本身以為可以試到麻辣味嘅雪糕Iced Latte (+$18)無得選擇豆,好nutty,唔太啱我口味,不過勝在好大杯,飲到瀨都未飲哂,大滿足!整體嚟講,呢個餐真係好多嘢食,由前菜到飯後果都有齊,最後我都食淨咗少少🙈 不過因為價錢
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5)
味道: 🍉🍉🍉 (3/5)
價錢: 🍉🍉 (2/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回訪: 🍉🍉 (2/5)
Brunch Bento
Brunch Bento $186

羽衣甘藍雜菜沙律
跟芝麻醬👏 份量都幾多

是日餐湯
麵豉湯,中上水準,唔係死鹹
涼菜小碟 - 日式涼拌豆腐
醬汁帶酸,豆腐比軟豆腐實淨少少,開胃一流

茶碗蒸
蛋唔算好滑,有幾片菇,味道偏淡,蛋香唔算太出

唐揚雞排配松露蛋黃醬
Saku Saku 醬油漬蛋飯
Saku Saku 醬油漬蛋飯
迷你四川花椒熱情果芒果新地
迷你四川花椒熱情果芒果新地
Iced Latte
Iced Latte (+$18)

整體嚟講,呢個餐真係好多嘢食,由前菜到飯後果都有齊,最後我都食淨咗少少🙈 不過因為價錢偏貴,回訪嘅機會比較細🙈

後記
💟 有加一服務費
💟 座位有啲逼,差唔多要同隔離位手肘掂手肘咁食
💟 如果再嚟,反而甜品係最吸引,有幾款甜品都好想試,主食就一般般

📍 One & A Half
地址:元朗形點1期2樓2058號舖