2023-05-21 534 瀏覽
香港Cafe越開越多如何令客人印象深刻D除咗靚到令人想打卡嘅環境食物水準都好重要🫶🏻今次入元朗揀咗呢間cafe一試貪嗰邊偏離鬧市少少餐廳門口又有戶外餐桌⛱餐牌選擇真係唔少淨係Holiday Brunch套餐已有14款‼️A la carte仲有頭盤 、pizza、意粉飯、扒類等選擇廚房水吧均由老闆一人主理👨🏻‍🍳但食物飲品上菜速度一啲都唔怠慢真係令人驚嘆😆👍🏻▫️招牌日本黃金魷魚、雜菌&香煎帆立貝配明太子汁意粉 ($108)首先餐湯已經食得出心機🥣粟米忌廉湯啖啖充滿粟米蓉係自己餚嗰種三文魚沙律醬汁吸引🥗油醋唔會過酸而清新招牌意粉餸料好豐富🍝兩大粒帆立貝加好多雜菌最特別係黃金魷魚似以前放學食嘅袋裝撈麵嗰d彈牙魷魚而明太子忌廉醬係成個意粉嘅靈魂✨味道creamy帶辣好惹味招牌意粉確係不同🤩▫️日式蟹籽龍蝦包配薯條及沙律菜 ($88)龍蝦包$88出邊真係唔會搵到Size唔細亦爆晒餡用嘅係龍蝦仔肉配甜沙律醬我就鍾意唔帶甜味嘅沙律醬多d薯條新鮮即炸係基本😬不過以呢個價錢不應要求更多▫️Day & Night(Beer + Espresso)(+$30)、Milk Chocolate (+$20)套餐包冷
香港Cafe越開越多

似以前放學食嘅袋裝撈麵嗰d彈牙魷魚
而明太子忌廉醬係成個意粉嘅靈魂✨
味道creamy帶辣好惹味
招牌意粉確係不同🤩

▫️日式蟹籽龍蝦包配薯條及沙律菜 ($88)

龍蝦包$88出邊真係唔會搵到
Size唔細亦爆晒餡