黎開做野,搵個住元朗既朋友帶我食好野先😝佢揀左薄荷葉,話呢間係元朗好出名既泰國菜餐廳。係元朗站見到個朋友,之後就轉輕鐵係豐年站落車,直行就到喇。都算方便!呢度係間酒吧,氣氛都好好,又有音樂,今日我都算早食飯七點前已經坐低,好容易搵位,呢度仲可以坐出面,呢個天氣涼涼地就啱晒。好欣賞佢一坐低就俾咗碟前菜,酸酸甜甜既青瓜紅蘿蔔好開胃。⭐️冬陰公湯 細 🥘係我鐘意既味,唔算太辣,酸酸地,好開胃。都好足料!有好多菇,開邊蝦都有幾隻,蝦肉好爽口。份量都算多,每人筆到至少兩碗😋😋⭐️酸辣無骨鳳爪沙律鳳爪爽口,啖啖肉,加上配菜洋蔥,紫椰菜,紅辣等色彩繽紛,令人食指大動。一碟差唔多有10隻鳳爪,微辣,極之開胃,必點前菜之一。⭐️馬拉盞炒通菜🥬菜既份量好足,炒得剛剛好,唔會太老,食落唔會有‘渣’。兩個人食啱啱好,唔會太咸,唔會太辣,加分。⭐️⭐️⭐️咖喱軟殼蟹配薄餅🦀🦀呢個真係好好食,尤其係我本身都好鍾意食軟殼蟹,上碟時軟殼蟹堆滿碟,可想而知有幾大隻啦!咖喱係黃咖喱,香而不辣,加上薄餅酥化,見一層層既酥皮。酥皮吸滿咖喱汁,再配合蟹令人胃口大開。下次黎一定會再叫咖喱軟殼蟹加埋薄餅!⭐️椰青,好大個,夠清甜,我連啲椰子肉都
黎開做野,搵個住元朗既朋友帶我食好野先😝
佢揀左薄荷葉,話呢間係元朗好出名既泰國菜餐廳。

好欣賞佢一坐低就俾咗碟前菜,酸酸甜甜既青瓜紅蘿蔔好開胃。

⭐️冬陰公湯 細 🥘

⭐️酸辣無骨鳳爪沙律

⭐️馬拉盞炒通菜🥬

⭐️⭐️⭐️咖喱軟殼蟹配薄餅🦀🦀
下次黎一定會再叫咖喱軟殼蟹加埋薄餅!

⭐️椰青,好大個,夠清甜,我連啲椰子肉都食埋🤤當食到油利時,一啖椰青水即刻令口腔refresh 返曬
⭐️青檸梳打,都好大杯👍🏻令人透心涼呀

今日係平日,我同朋友就唔飲酒啦,不過都見到佢嘅酒類飲品好多選擇,呢到都好適合同朋友嚟傾偈飲嘢。
  • 軟殼蟹咖哩