2019-06-30 175 瀏覽
之前食過今次又想食泰國菜,第一時間諗起薄荷葉~我地點左個2人餐($438),包括有:肉碎生菜包肉碎生菜包酸酸辣辣作為第一道菜確實好開胃!餡料一啲都唔馬虎,內有洋蔥、芫茜,全部夾埋一齊食好好食😋不過我本身唔係好食得辣,辣到問店員拎水飲😂泰式燒豬脾仔最有特色嘅係呢度嘅香料係店主自己種!睇得出店主好花心思,亦都好有誠意經營。香料的而且確比坊間嘅更香!讚豬脾仔意外地唔會好韌、好難咬開或者癡牙,燒烤過嘅豬脾仔好香,配合酸甜醬食好夾!椒鹽魔鬼魚外皮脆唔會過稔,不過略嫌有啲油膩。店員細心介紹2款特製辣椒醬比我地配搭泥食。馬拉盞炒通菜2次泥都特登食😋2人餐嘅炒時菜仲有其他選擇,不過個人覺得泥食泰國菜當然要食馬拉盞炒嘅菜😆咸咸地好滋味😆另外我地仲點左沙嗲串燒($108)沙嗲串燒(豬羊雞各2串)香料係店主自己種,當然食串燒都要配埋佢嘅香料食。3種串燒都唔會燒到好燶,肉質唔會太硬/韌。而且亦唔會好似市面上啲串燒用過多調味醬汁如孜然少等蓋過肉味。串燒配搭少少辣嘅沙嗲醬食餐廳佈置都充滿泰式風情。呢度環境氣氛一流,餐廳又一直播住歌,好有情調!Mint Cocktail($58)最後聽住音樂以杯cocktail為今
之前食過今次又想食泰國菜,第一時間諗起薄荷葉~
我地點左個2人餐($438),包括有:

泰式燒豬脾仔
泰式燒豬脾仔

椒鹽魔鬼魚
椒鹽魔鬼魚

馬拉盞炒通菜
馬拉盞炒通菜

另外我地仲點左沙嗲串燒($108)
沙嗲串燒
沙嗲串燒
沙嗲串燒(豬羊雞各2串)

餐廳佈置都充滿泰式風情。

呢度環境氣氛一流,餐廳又一直播住歌,好有情調!

Mint Cocktail
Mint Cocktail($58)
最後聽住音樂以杯cocktail為今晚作結👏🏽味道似係紅酒溝7喜,冇咩酒精味,頗甜,易入口。

總結
味道:✨✨✨✨