📞好彩先訂座,去到餐廳很大,但都坐無虛席。店家招呼很好,很有禮貌。老闆同我講呢度啲師傅個個都係東北人,食到真正東北原味。🥟素三鮮 (10隻)$48想健康啲食下素餃,有白菜仔、甘筍、木耳、冬菇,好豐富既餡料,粒粒都飽滿多汁!好有口感!🐓雞絲粉皮 $68份量超多!成座小山丘咁!麻醬好夠,帶酸甜,伴以爽脆青瓜絲,幼嫩雞絲和軟滑粉皮,夏天好開胃!筆者食完呢碟已經好飽啦!🍎拔絲蘋果 $78真拔絲!真拔絲!由於我係第一次食,店員上菜時同時拎埋個大碗水黎,原來係要拔絲!拉高d糖絲再成舊浸落d水度!再拎返上黎,呢個動作要快!咁就防止d糖凝固!糖入面係蘋果,但出奇地唔酸,唔似平時食開既蘋果。🍝麻醬冷麵$66買埋外賣🥡返去比老公食,用多料!好多肉絲,青瓜絲,蘿蔔絲,下底係冷麵,不過唔建議外賣,因為時間耐左索左d麻醬,個麵會有啲杰,但味道好食!現場食發揮更好!🥚涼伴皮蛋$48(可分辣)怕辣如命的老公都試下點辣汁食下,第一啖唔辣,但辣味後來居上!唔怪之得店主強推辣椒油!真係好過癮!夾埋皮蛋食好正!皮蛋仲係起沙架!😋✅呢間老掌櫃已經列入我「元朗翻頭食」餐廳之一,下次再去試下片皮鴨🦆先!📍元朗西菁街23號富達廣場

🥟素三鮮 (10隻)$48
素三鮮餃子

🐓雞絲粉皮 $68
雞絲粉皮

🍎拔絲蘋果 $78
拔絲蘋果

🍝麻醬冷麵$66

🥚涼伴皮蛋$48(可分辣)
涼伴麻辣皮蛋

📍元朗西菁街23號富達廣場地下19-24號舖