.📍#老掌櫃 一講起東北菜,一定會記得老掌櫃,店入面最出名就係CP值超高既片皮鴨,不少外國遊客都因此慕名而來,所以我地都唔例外。我地係平日食飯,所以我地等一陣就有位,非常方便。🔥北京填鴨(半隻)$168老掌櫃招牌菜,幾乎每一枱都會叫既片皮鴨,份量十足,兩個人吃十分足夠,配以大蔥絲、黃瓜絲、甜麵醬,用薄餅卷着食用。每一塊片皮鴨大小一樣,入口不會太油膩,又有口感,令人難以忘懷。🔥東北酸菜餃(10隻) $48東北人主以餃為食,當然要配上當地常用酸菜為餡料,一口一隻,作為餃子控的我,要食曬一d 都唔難。🔥東北農家炒飯 $76炒飯內有蝦仁,青豆,紅蘿蔔,粟米等簡單材料炒飯粒粒乾身,鑊氣十足,很惹味。🩵茶錢 (每位$10)——————————————- 📍 老掌櫃東北菜館 (富達廣場) (元朗)🏠元朗西菁街23號富達廣場地下19-24號舖#hkfoodstep#hkfoodstep元朗#hkfoodstep東北菜 #hkfood #hkfoodie #hkcouple#元朗美食
📍#老掌櫃

🔥北京填鴨(半隻)$168

🔥東北酸菜餃(10隻) $48

🔥東北農家炒飯 $76

🩵茶錢 (每位$10)

——————————————-

📍 老掌櫃東北菜館 (富達廣場) (元朗)
🏠元朗西菁街23號富達廣場地下19-24號舖

#hkfoodstep