2020-05-28 2131 瀏覽
前排聽朋友講起,先知道原來chef stage由雞地搬左鋪去富達廣場果邊,以前舊鋪淨係試過個午餐,質素非常高。今日同朋友經過附近,於是就去幫襯下😍新鋪大過舊鋪好多,同埋多左好多室外坐位,每張枱都有獨立風扇,重係牆身裝埋個勾仔比客人勾住狗帶,方便帶狗既客人,非常細心😍入面裝修都好有格調🤙🏻Menu大約6,7頁,編幅所限,所以淨係將有落單既食物果幾頁upload上黎另外,餐廳重有提供set dinner 首先上枱既係餐包,餐包分3款,手拎住既係提子包,筒內上方係法包,筒內右邊既係棒棒。3款包都有唔同口感,提子包稍甜,法包就脆口,棒棒就偏咸。當中我最欣賞既係棒棒,本身都咸咸地,再配埋後面果兜沙律醬,味道上比另外2款更濃郁👍🏻👍🏻沙律我地點左一份凱撒沙律,呢盤凱撒沙律非常足料,唔似坊間d餐廳就咁將沙律醬倒落d菜就算數😍雞肉好嫩滑,煙肉好香口,中間d芝士配埋麵包糠越食越開胃,糖心蛋亦都唔會太熟,完全feel到廚師既誠意😍第一份Main dish係龍蝦尾配薯仔蘆筍。龍蝦尾焗得岩岩好,爽口得黎又juicy,最有心思係廚師將龍蝦肉拆埋殼,但係個殼重可以保持原型,好出色👍🏻另外,伴碟一d都唔馬虎,薯仔好

入面裝修都好有格調🤙🏻

另外,餐廳重有提供set dinner

第一份Main dish係龍蝦尾配薯仔蘆筍。龍蝦尾焗得岩岩好,爽口得黎又juicy,最有心思係廚師將龍蝦肉拆埋殼,但係個殼重可以保持原型,好出色👍🏻另外,伴碟一d都唔馬虎,薯仔好重香草味,蘆筍都好香口

另外一份main dish就係墨汁帶子蝦意粉。上面2款海鮮唔多講,好好食。最驚喜係下面d墨魚汁,真係未食過咁creamy既墨魚汁,完全展視廚師既功架👍🏻👍🏻👍🏻😍

最尾點左兩杯餐飲,上面係朱古力,下面係mocha。朱古力不過不失,而個mocha真係令人驚喜。佢唔似平時咖啡店咁直接將咖啡同朱古力溝好,而係將咖啡雪成咖啡磚,再放入去杯朱古力入面,所以飲落去就好有層次,初頭似飲朱古力,再慢慢有一陣陣咖啡味,之後搞均杯野再變返mocha既味道,真係非常有心思😍
  • 墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉
  • 龍蝦尾