平時搭車經過田中都長期有人龍喺門口等位🥶 今次難得上朋友屋企食飯,佢提議食田中外賣,我先有機會一嘗呢間元朗人氣名店😆田中最出名就係佢壽司嘅size! 平時食壽司多數舊魚生都係同舊飯差唔多size,不過田中嘅壽司上面舊魚生🍣絕對唔會吝嗇!我哋今次叫咗三文魚、北寄貝、帶子壽司同埋芝士鰻魚卷😋🌟北寄貝食落鮮甜爽口🌟帶子亦都比出面好多餐廳更厚身大粒😋😋食得好滿足🥰🌟甜蝦同樣大大隻,鮮味十足,唔會有怪味!愛蝦之人必點❤️🌟三文魚唔止長度滿分,厚度都滿分💯食落油脂比例剛剛好,鮮甜❤️🌟芝士鰻魚卷🧀一份有六件,入面除咗有鰻魚之外,又有青瓜,可以解一解芝士嘅膩。不過食得多都係會膩膩地🤪所以最適合幾個人開心share❣️小食方面,我哋叫咗蟹籽沙律🥗咪以為唔係壽司就求求其其,師傅完全無留手,成碗都係蟹籽😍😍😍唔信?睇圖啦🤣🤣其實我哋仲叫咗份雜錦天婦羅,不過可能始終外賣拎到上去都無咁脆😔所以建議大家想食就堂食啦😌除此之外,我哋仲叫咁一份日式炒野菌同芝麻八爪魚,同樣份量十足,不過味道方面就中規中矩🙂如果下次有機會,我一定會encore❣️❣️

我哋今次叫咗三文魚、北寄貝、帶子壽司同埋芝士鰻魚卷😋

北寄貝壽司

帶子壽司

🌟北寄貝食落鮮甜爽口

🌟帶子亦都比出面好多餐廳更厚身大粒😋😋食得好滿足🥰

🌟甜蝦同樣大大隻,鮮味十足,唔會有怪味!愛蝦之人必點❤️

蟹籽壽司

如果下次有機會,我一定會encore❣️❣️
北寄貝壽司
帶子壽司