2020-09-13 593 瀏覽
/🔻環境/ 服務 (3.5/5). 除咗日本菜,泰國菜係我地嘅另一favorite🇹🇭 今次試咗一間喺元朗人氣好高嘅泰國餐廳🥢 有卡位,坐得都算舒服,感覺係可以family dinner嘅餐廳🧡-🔻食物/ 飲品 (3.5/5)🍽 泰式肉碎生菜包 HKD80最怕生菜包嘅肉碎煮到乾爭爭,但呢間絕對唔會👍🏻 佢選用咗半肥瘦嘅豬肉,食落仲好juicy🐷 特別一讚嘅係佢俾嘅生菜每一塊大小適中,唔係係有啲size太小完全包唔到肉碎的🥬 而家佢嘅辣味後勁強,如果唔食得辣嘅朋友仔要留意下🌶.🍽 泰式海鮮粉絲沙律 HK62雖然唔係用新鮮嘅海鮮,但係份量都唔少👌🏻 味道唔錯但都係偏辣💥 唔係特別食得辣嘅我基本上食咗呢兩道菜式都已經要不斷飲水💦.🍽 冬陰公明爐蒸魚 HKD168魚嘅肉質本身係無問題的,同出面食到嘅無異✔️ 但因為佢嘅冬陰公湯係另上的,變咗佢好似sauce咁,所以基本上條明爐魚係無味的🍲 就有點扣分!-🔻總結 (7/10)雖然唔係正宗嘅泰國菜,但其實又比某啲喺九龍城自稱係正宗泰國菜嘅餐廳好食✨只係味道有點偏辣,未必所有人可以handle到,大家要有心理準備喔‼️-🔎 詳細資料. 餐廳 : 亞萊嘜嘜
🔻環境/ 服務 (3.5/5)
🔻食物/ 飲品 (3.5/5)
🍽 泰式肉碎生菜包 HKD80

🍽 泰式海鮮粉絲沙律 HK62

🍽 冬陰公明爐蒸魚 HKD168

🔻總結 (7/10)
🔎 詳細資料
. 餐廳 : 亞萊嘜嘜