已經唔係第一次去,返轉頭系因無論服務/食質素都系無得輸!咩生意吸引到回頭客?絕對系有質素食店!所以為慶祝朋友生日飯特登過去打邊爐最講究系湯底,第二就系食材,如果湯底好味基本上火鍋食材放落去都已經好好味,湯底最常見:重口味系列/滋補系列,而呢間最俘虜我心嘅系佢哋招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋!招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋(送炸米)先講湯底好清嘅鯊魚骨味,湯一滾伙記都提飲咗啖湯先,湯底入口已帶粘性,好暖身感覺,對正晒女人口味想打邊爐又唔想搞到自己太熱氣,而打邊爐熱唔熱氣都關個湯底,正如叫鍋麻辣湯底都已經唔同晒啦個湯底滾咗後幾時想食泡米,就隨自己心意加入碗到,千祈唔好一下就倒落個鍋到,泡飯都變煲粥!而呢到俾嘅泡米都系炸過,所以連湯食系食到脆感,有啲痴牙,有牙簽響到一切都小問題,原本個湯底就已經好正,配泡飯更系多種食法👉🏻大連鮑魚$38隻38蚊隻嘅大連鮑魚唔細隻,都有兩格手指長,上枱嘅鮑魚已系離咗榖,而且飽魚都系活生生識郁!建議滾2分鐘左右就夠,唔好過龍入口爽口煙韌,食到鮮鮑嘅味記,洗刷得都乾淨,冇食到沙嘅口感,建議一半入口就咁品嘗,而另一啖你可以沾自己調味的汁醬再試👉🏻元貝$38隻$38數隻抵呀!原本想叫
已經唔係第一次去,返轉頭系因
無論服務/食質素都系無得輸!
咩生意吸引到回頭客?
絕對系有質素食店!
所以為慶祝朋友生日飯特登過去

招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋(送炸米)

👉🏻大連鮑魚$38隻

👉🏻元貝$38隻
$38數隻抵呀!原本想叫蟶子,今日估清,所以叫咗元貝喇,元貝滾到離榖就食得,系最啱啱好,真系食到d肉可以系一條條好似榣柱紋路咁,而帶少量爽口,呢啖唔配任何醬料絕對系最鮮,食到略帶海鮮鮮味,湯底襯托得唔錯

👉🏻涼拌麻辣豬耳
呢味有別於出面食到嘅麻辣味,鹹味教重,類似滷水過再加麻辣醬料涼拌的味道,豬耳「索索」隻勁爽口,朋友同我覺得都還可以,唔會過辣,如果唔食得辣嘅都可以接受

👉🏻雪花美國肥牛
照上次叫番雪花肥牛,上次食完就已經成日念念不忘
曾經出面食過肥牛都可以冇牛味,個問題一系解凍唔夠/一系雪太耐,而呢到嘅牛系好重牛味!似似哋食過嘅黑安格斯牛肉味!不過奇怪佢只系美國肥牛都有咁嘅味道

👉🏻蟹子墨魚滑
蟹子墨魚滑系手打,好多蟹子粒擺咗系面頭,一定要撈勻先好落鍋,撈嘅時候都feel到好軟而實,落鍋隔咗陣都好快熟,食落系魚旦種彈牙,d蝦子咬到時系卜卜爽感,食得出墨魚鮮味,鐘意墨魚滑嘅要試

👉🏻青檸柚子
職員推薦咗款新調製嘅青檸柚子飲品,一點就系一渣,啱2-3個人份量
問過口味上,朋友同我覺得過甜,帶少量酸味系幾清新,如果唔啱飲甜嘢未必啱?都唔系嘅,加冰飲用嘅話系可以好正

整體環境坐位闊落,落咗隔板,枱面同餐具都冇痴立立,連茶幾位置擺放整齊同冇見污漬,心入面偷偷加分
好鐘意員工嘅態度,基本嘅提供好口罩袋、取毒搓手液、量體溫外,親切咗顧及食客口味、提供食用建議,呢啲都系食物以外嘅體驗!
2020-05-25
  • 招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋