兩個人今晚食西餐,去了屯門晚搵咗呢間吾錯嘅酒吧餐廳。雖然店子不大,不過環境氣氛幾好。另外還要一讚店鋪經理由帶位、介紹餐牌食物、落order、然後上菜,及跟進食物是否可以等等,都非常專業細心,提供優質服務。甚至還一手包辦埋調酒,而且水準不錯,絕不馬虎,加分加分。我們先來半打法國生蠔,共有3款口味:有海水味重、有肉厚及較 creamy 、及有充滿豐富礦物味,三款都極鮮甜美味。前菜選了「蘑菇蔬菜沙律」,喜歡啲菇味香濃,有多款沙律菜混和,十分新鮮;小食炸物拼盤:雞翼,蟹鉗,芝士蝦球,魚手指及薯條,香脆惹味超正。主菜跟是日餐湯,選了「BBQ Baby Back Ribs」,超級大份,約7條骨,豐富調味料配上燒烤醬汁,好味到不能停口。飲品方面,朋友選了「Peachy Bomb」,黃色的不含酒精;我就試咗「City Hall Cooler」,白色有酒精,賣相超靚。配合餐廳浪漫氣氛,柔和音樂,享受豐富美食,十分享受。飲一 round 當然唔夠喉,然後我哋再追加了《友》-「最佳損友」生啤及「Long Island Ice Tea 」。餐廳座位有限,建議預先book位及耐心等待食物。室外尚有少量bar枱供

生蠔

小食拼盤

Baby  back  Ribs

Peachy Bomb
City Hall Cooler
最佳損友

Long Island Ice Tea

餐廳座位有限,建議預先book位及耐心等待食物。室外尚有少量bar枱供應。一間舒服、適合飲酒、食嘢、傾計的地方,而且越夜會越旺。
2022-06-08
生蠔