去行大埔,見到呢間韓燒好似好正,時間又早,入面冇乜客,咁就入去食。呢間餐廳都幾有韓國feel,入到去叫左個釜山2人套餐,見到個熟成和牛併盤,店員講而家仲有7折,幾大都叫埋😋😋😋佢地先黎3碟前菜,芽菜係我最愛😍😍話咁快就清左🤣🤣另外泡菜味道都唔錯。爐邊蛋都係加泡菜既,我個人幾鍾意,蛋真係好滑👍👍👍釜山和牛併盤上場,有一碟好長既五花腩肉,一大件鵝肝,仲有菜籃,同埋個豆腐泡菜湯。當然仲有主角牛肉😈😈份量真係好足,如果一般咁食既,可能已經食唔哂。(不過我係一個大食牛魔王🤣🤣)然後到主角和牛併盤,14日熟成澳州和牛肩肉好嫩滑,點小小海鹽再放入口,覺得塊牛肉好似溶左咁,爽👍👍28日熟成美國牛肉眼,煎嗰陣都流口水,入口真係回味無窮😋😋20日熟成m7和牛頸脊係我覺得三款牛入面最好食既。成塊煎到約7分熟,再煎開細份入口,呢樣講真,好食到想叫多份m7黎食😆😆😆😆3款牛真係好正,煎嗰陣跟本唔洗加啲乜調味料,就咁放入口或點小小海鹽都已經一流。真係引正名言:優質既食材,往往只需要最簡單的烹調方法👍👍👍不過仲有個韓牛喺度,梗係唔浪費,原本和牛併盤有一籃生菜跟,我就用黎夾埋啲牛肉五花腩黎食。yummy🥳🥳🥳🥳食完主
28日熟成美國牛肉眼,煎嗰陣都流口水,入口真係回味無窮😋😋
真係引正名言:優質既食材,往往只需要最簡單的烹調方法👍👍👍
食完主食,仲有Haagen-dazs。不過,其他地方食呢樣就加分姐,但呢度主食太正,攪到我覺得個雪糕平平無奇囉。
食完真係又飽又爽,下次有機會一定再黎食👏👏👏👏
前菜
鵝肝