2020-12-05 842 瀏覽
由天后開到中環的 「輕時光」,主打優格、果昔、水果茶……仲有咖啡飲,以健康輕盈的優格做賣點,其中優格蓋茶就以優格取代芝士奶蓋,味道同口感都很特別,又好飲。外牆的粉藍色好搶眼,望落好舒服。飲品店以簡單的裝潢,但都好多打卡位,透風的水泥矮牆間隔,帶點懷舊感。等待飲品時,見到旁邊的可愛聖誕樹,氣氛很好,多份暖人聖誕氣氛。落單位就有綠油油的幾個盆栽,令人感覺好悠閒。點左兩款飲品,一款係生果與優格打成的果昔,一款係用優格做蓋茶的果茶,飲品外帶或堂飲都可以。芒果紅火龍優格果昔 $40個人極為推介優格果昔,真係超好飲,有生果香甜同果香,配搭creamy 輕柔的優格,打成的果昔,口感細滑順綿,味道好似流質軟雪糕,用優格取代雪糕,又香又甜又健康,顏色仲好靚,分層入杯,仲飲到兩款生果口味,讚。熱情果優格蓋茶 $38好特別的蓋茶,用優格取代芝士奶蓋,味道更有奶味,輕盈唔膩,有微酸的優格清新口感,茶底係桂花烏龍,好清香,酸酸甜甜的熱情果好開胃,果香誘人,配搭新穎味道又夾。另一個打卡位係淺綠色磚的石台位,影相或坐下飲野都好適合。

外牆的粉藍色好搶眼,望落好舒服。

落單位就有綠油油的幾個盆栽,令人感覺好悠閒。

芒果紅火龍優格果昔

芒果紅火龍優格果昔 $40
熱情果優格蓋茶

熱情果優格蓋茶 $38

另一個打卡位係淺綠色磚的石台位,影相或坐下飲野都好適合。
2020-12-03
下午茶