OOULI

餐廳位於23樓,加埋落地玻璃,環境開陽。平時較少食到咁傳統嘅韓國風味,有自家農場,連大米都係自己種植。餐單上略嫌太多流質湯水,整體都係一個特別嘅體驗😛🌟4 Course Set Lunch $538/位✨Deuk Kkae-Jim蔬菜、牛肉、蜆肉配搭自家大米,15小時烹調而成嘅傳統韓國風味粥。帶點濃稠,係我鍾意嘅口感,味道鹹香,有米餅同自家製芝麻作點綴。✨Jili Tang海鮮清湯配釜山鮑魚,以鮮魚高湯打成泡沫。味道走淡雅路線,淡淡海水鹹香咁,鮑魚有嚼勁,原汁原味為主,調味較輕。✨Jan Chi烤韓國澳洲和牛·烤釜山鰻魚配搭唔同醬汁,各有風味。✨JinSu -Sung Chen釜山自家農田珍珠米飯,是日我最鍾意嘅菜式!配搭48小時鰻魚湯,五種時令釜山拌菜。珍珠米飯粒粒分明,香氣突出,加少少湯做泡飯一流😋

🌟4 Course Set Lunch $538/位

✨Deuk Kkae-Jim

✨Jili Tang

✨Jan Chi
烤韓國澳洲和牛·烤釜山鰻魚配搭唔同醬汁,各有風味。

✨JinSu -Sung Chen