2016-06-24 363 瀏覽
佳佳算係我比較鐘意嘅糖水店,品種冇一d新穎嘅糖水店多,但係出品絕對唔會差,賣得最好嘅都係一d比較傳統嘅老式糖水,好似自己屋企都經常煲嘅番薯糖水,仲有從細食到大嘅芝麻糊,杏仁露,合桃露之類有益嘅糖水,雖然因為租金問題搬過幾次店面,不過係呢附近。濃薑番薯糖水真係每次必點吖,飽到死都可以食一碗落去,濃濃嘅薑味,連糖水都系辣嘅,妳可以想象下有幾多薑!當然,唔鐘意薑嘅人就唔自己穩苦捱喇!番薯係雞蛋黃嘅番薯,好粉又清甜,煲糖水一流!一碗落去胃都暖埋!杏仁露杏仁味濃郁,又香又潤,試一啖妳就知乜叫真材實料!黑白配嘅杏仁露同香滑芝麻糊,顏色好睇,味道不錯,清潤嘅杏仁露,香濃嘅芝麻糊,正!
芝麻糊杏仁露
杏仁露
濃薑番薯糖水
2016-06-06
$18 (宵夜)
芝麻糊杏仁露
杏仁露