2023-06-20 313 瀏覽
個人鐘意幫襯支持一啲本地既小店, 主要係食台灣嘢,  因為我好鍾意台灣, 經過幾次想試好耐,   今日終於食到了, 鋪度座位唔係好多, 但好乾淨, 得2個人係度做嘢, 入座後, 可以後可以用枱面既QR 落單,主要係食豬扒飯, 牛肉麵, 仲有都幾多款小食,同埋台式飲品, 食台灣嘢點可以唔食肉燥,叫左個穀飼豬扒肉燥飯,豬扒厚度岩岩好,有肉味,出面炸到好脆, 入面都仲有肉汁, 頗juicy 個人口味肉燥真係好食, 但唔見台灣食個有豬皮。食台灣嘢, 一定要叫埋杯珍奶, 坦白講, 好過好多連鎖式個啲,珍珠彈牙, 唔會浸到發大(呢樣好緊要),  茶底香濃咁香, 真係唔錯。本來想叫多個小食,但飯份量都幾大,加埋杯珍奶,已好飽,唯有下次。一人

個人口味肉燥真係好食, 但唔見台灣食個有豬皮。

一人
穀飼豬扒肉燥飯
2023-06-17
穀飼豬扒肉燥飯
  • 豬扒肉燥,珍珠奶茶