2023-05-17 321 瀏覽
尖沙咀金巴利道有段路佈滿韓國餐廳,見到呢間好似幾大規模,有幾間店,每間主打唔同野,我同朋友揀咗主打韓燒嘅呢間試下餐廳入面真係韓國人主理,所以食物質素實有保證,而我哋叫咗兩樣野食都好滿意落咗單之後,職員即刻送上5碟前菜,而我同朋友都覺得最正係泡菜,因為好新鮮,味道醃得好好,唔會太酸亦唔會太辣,職員仲會主動refill,同喺韓國一樣🌟牛肉拼盤(A)有4款牛肉:牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,仲有少少金菇同雞脾菇牛肉啲雪花幾靚,肉眼扒又厚又大塊,食落牛味好濃,肉質嫩滑,而另外三款牛肉各有4塊,呢個份量二人食其實都夠,始終油脂都肥膩,所以有時用生菜包住啲肉食冇咁heavy呢個拼盤set仲包一碗泡菜湯/大醬湯,我揀咗泡菜湯,湯底辣度適中,都有幾多泡菜,仲有豆腐同牛肉喺入面🌟韓式牛肋骨湯滾住上枱果下已經好吸引,先試下個湯,湯底香濃而且充滿牛味,而幾舊牛肋骨都好大件,仲有韓式粉絲喺湯入面,呢個湯仲有跟一碗飯,啱哂配呢個湯黎食整體黎講,呢餐幾好味,絕對值得回頭

前菜

🌟牛肉拼盤(A)
牛肉拼盤(A)

🌟韓式牛肋骨湯
韓式牛肋骨湯

整體黎講,呢餐幾好味,絕對值得回頭
2023-05-15
$368.5 (晚餐)
前菜
牛肉拼盤(A)