2019-01-17 47 瀏覽
今日約左個朋友係大角咀見,佢就說不如一齊食呢間馬來西亞菜,我對食係唔抗拒既所以立刻說好呢到既裝橫其實都幾中式,心諗其實係唔係食點心呢,不過坐低左睇番餐牌係冇錯既我地揀左仁噹牛肉配椰漿飯,南洋咖哩麵,馬拉沙爹串燒,咖央多士,加一凍一熱既美祿首先來左個仁噹牛肉配椰漿飯,來到時店員溫馨提示我要撈埋先好吃,真貼心不過我想逐樣試下先,椰漿飯既椰香剛剛好唔會太甜,薯仔做得夠淋,花生硬脆唔會潮曬,魚乾仔亦夠鹹香,加埋煮到好軟身既牛肉同醬汁,分開或撈埋一齊食都係咁好味再來個南洋咖哩麵,鍾意辣既一定要試下,湯底夠濃郁亦夠辣,非常刺激惹味,魚片非常爽口彈牙,咖哩雞亦都淋身及入味,配料充足唔會'揸溜灘',朋友仲特登張個麵轉做滲滲(油麵加米粉),增加唔同既口感咖央多亦都來埋,我地都趁熱即刻食一件先,外面烤得脆身,入面亦搽滿足夠既咖央醬,大滿足本身諗住叫檳城香炸滷肉卷,不過賣曬唯有轉食串燒,不過都有驚喜,睇支竹簽濃曬以為啲肉會濃曬,點知三串都冇濃到仲係咁有肉香,豬肉爽口,牛肉冇筋,雞肉嫩口,各有各好,最正都係個沙爹醬,唔算辣,但係有足夠香到,仲食到好多花生碎粒,絕對唔係出面普通茶餐廳既質素

仁噹牛肉配椰漿飯

南洋咖哩麵