2019-02-06 1706 瀏覽
一班人食飯食乜好? 今次我同朋友就揀左依間係深水埗食小炒既飯堂 - 利星火鍋海鮮小炒,放工搭地鐵係深水埗站落車行兩步就到,真係超級方便。朋友話黎到依度一定要飲杏汁豬肺湯,不過依個湯要預先訂,如果想飲既話記得提前落單。豬肺湯呈奶白色,陣陣杏香撲鼻,口感滑溜。好足料,湯入面既湯料都可以食,連平時唔食豬肺既我都覺得唔錯,好軟腍好入味,推薦!因為人多,我地叫左個利星炒飯,今次依個糯米飯係連熱鍋一齊端上枱,可以一路keep住飯既溫度,一大班人食飯時叫都幾好!好大鍋,賣相一流,而且米飯粒粒分明好乾身,每一粒都沾上顏色而且好入味十分吸引!依個蒜香骨好有鑊氣好惹味,朋友都食到停唔到口,蒜香骨下面有炒過既菜葉,食落口感有少許脆口。比較特別既係依款wasabi沙拉骨,每舊沙拉骨都被wasabi醬包圍,如果唔食wasabi既話就盡量唔好點,可以試下其他小菜!總括,晚飯時間比較多人,建議食前先book位。

利星炒飯

蒜香骨

Wasabi沙拉骨

總括,晚飯時間比較多人,建議食前先book位。
2019-01-03
利星炒飯