2022-05-19 302 瀏覽
同事LAST DAY,同事話觀塘工廈多好野食,最後揀左呢間,呢間餐廳環境唔錯,雖然仲係疫情期間,但星期六怕人多所以預先卜左位。叫左4個set lunch,先講當日餐湯係南瓜湯✨ ✨ ✨,幾有南瓜味裡面仲有D南瓜蓉,餐茶叫左hawaiian ice tea✨✨,個名好特別但其實即係淡淡味既檸檬茶。主菜︰香茸醬牛油果野菌大蝦意粉✨ ✨ ✨意粉軟硬岩岩好,不過略嫌唔太夠牛油果味。西班牙豬仔骨炒野菜伴香草烤新薯✨ ✨ ✨ ✨豬仔骨d肉岩岩好熟唔會老,個汁好野味。鮮茄辣肉腸帆立貝青口意大利飯✨ ✨ ✨ ✨意大利飯口感Very good,好怕果d煮到淋哂既意大利飯,呢個飯粒仲係分明同有咬口。最後係烤雞(但唔記得個名) ✨ ✨炸雞就差d勒,d肉太鞋同太乾,味道唔唔眾。追加左烤尤魚做小食,呢個炸得好脆口配沙律醬好好味。✨ ✨ ✨然後仲叫左2個甜品,叫左Tiramisu同芝士生酮蛋糕,Tiramisu咖啡味好夠濃,我呢d唔鍾意咖啡既試一啖就夠,同我一樣唔鍾意咖啡味既記得唔好叫,另外第一次試生酮蛋糕,口感就真係同chesses cake一樣,呢個配左微微蔓越莓味所以唔會好漏。服務態度︰✨✨✨我地都坐左2個
叫左4個set lunch,
南瓜湯 & hawaiian ice tea

主菜︰
香茸醬牛油果野菌大蝦意粉✨ ✨ ✨
意粉軟硬岩岩好,不過略嫌唔太夠牛油果味。
香茸醬牛油果野菌大蝦意粉

西班牙豬仔骨炒野菜伴香草烤新薯✨ ✨ ✨ ✨
豬仔骨d肉岩岩好熟唔會老,個汁好野味。
西班牙豬仔骨炒野菜伴香草烤新薯

鮮茄辣肉腸帆立貝青口意大利飯✨ ✨ ✨ ✨
呢個飯粒仲係分明同有咬口。
鮮茄辣肉腸帆立貝青口意大利飯

最後係烤雞(但唔記得個名) ✨ ✨
炸雞就差d勒,d肉太鞋同太乾,味道唔唔眾。
最後係烤雞(但唔記得個名)

炸尤魚

Tiramisu
芝士生酮蛋糕

服務態度︰✨✨✨
我地都坐左2個幾鐘,可能因為都3點幾,都無太多客人呢個鐘數黎,所以待應都無催我地走,亦無刻意收我地D野,但就成個食飯時間都無幫我地加水,都要我地主動話要先右,但整體唔錯,都好值得試。
2022-05-14
西班牙豬仔骨炒野菜伴香草烤新薯