2023-05-23 80 瀏覽
屯馬線開通係咪好興奮呢? 大家就多啲機會嚟九龍城、土瓜環附近覓食啦!今次我哋嚟到九龍城聯發茶餐廳嚟食返啲貼地茶餐,可能仲會有機會撞到發哥添!.(🌟為推薦菜式)🌟炭火叉燒滑蛋飯 $98 嚟聯發就無可能唔食依度食遠近馳名嘅叉燒蛋飯啦!👨🏽應該都有幾年無嚟嗎,以前五、六十蚊,依家加到差唔一百蚊,不過份量都幾大,一個男人絕對食唔晒。雞蛋炒得好滑,有蛋香。叉燒好厚切,半肥瘦,炭火香就唔係好食得出,但係above average嘅叉燒嚟嘅!👨🏽建議一定要問侍應拎豉油,撈埋落去更加好味!.🌟特餐 $66 牛油多士烘得啱啱好,煎雙蛋🍳夠晒靚仔。沙嗲鮮牛一丁先係重點,鮮牛肉切得好好,完全食唔到筋,廚師都無用太多梳打粉去醃牛肉,所以牛肉仲好嫩,沙嗲就正正常常。一丁都煮得啱啱好,唔會太腍又唔會覺得爽身💯,將咁簡單嘅嘢都煮得咁好食🤤。.雖然茶記嚟講,貴就貴咗啲,但質素真係好好👍🏻,唔怪得👨🏽咁鍾意依間茶記,成日都話嚟食啦!但係$98一個飯又真係貴咗啲,仲要無包嘢飲,👨🏽就寧願份量細啲,價錢平返十幾廿蚊仲好啦!
(🌟為推薦菜式)
🌟炭火叉燒滑蛋飯 $98
🌟特餐 $66