2023-09-10 24 瀏覽
今日去左一間好有特色既餐廳,入面有滿滿既懷舊昭和風裝飾,好似入左時光隧道咁,門口口仲有好多充滿童年點回既糖果、扭蛋機,真係勁啱打卡!✨紐西蘭草飼肉眼牛扒炊飯個牛扒煎得啱啱好,外面煎到金黃色,裡面又嫩又多汁,而且又好有牛味~炊飯嘅部分都非常出色。飯就煮得剛剛好,每粒飯粒都好鬆軟,米香綿綿地散開。仲有啲微微焦香,好有層次感。飯粒間夾返豐富嘅牛肉汁,食落去好香口。✨生牛肉他他生牛肉好新鮮,色澤鮮亮,肉質纖維細緻。每塊牛肉都好軟滑,入口即化。牛肉本身帶有淡淡嘅甜味。而佢地嘅特製醬汁酸酸甜甜,啲蔥絲令味道更豐富。配埋切到好薄、焗到好脆既麵包片,口感更加豐富!✨燒牛舌牛舌烤得剛剛好,外層微焦微脆,入口之後就係軟軟嘅口感。每塊牛舌都好嫩滑,完全唔夠咬勁,好易入口。佢地嘅醬汁帶有淡淡嘅咸味,令牛舌本身更加鮮美。✨烏龍茶佢地呢到有Asahi既玻璃樽裝烏龍茶,超級特別!味道方面,比我地平時飲開既個種,少左一層苦澀味,都值得一試!

✨紐西蘭草飼肉眼牛扒炊飯

✨生牛肉他他