🇭🇰Milu Thai มิลู่ไทย·呢間餐廳我之前見過好多次㗎啦 我覺得佢個火山排骨真係超級吸睛 而且佢有個烏頭望落都勁好食😍😍不過我哋今次就揀咗火山排骨 下次有機會再去試佢個魚😈·火山排骨$178呢個俾我想像中仲要大好多 佢係仲高過後面個爐加埋個煲 我地真心嚇親 好彩佢係有骨既 如果唔係真係食唔曬🤭🤭佢啲肉煮到好淋 好似煲湯好味既豬骨咁 超級tender 而且將啲肉一舊一舊咁搣落嚟食真係好有feel🤣佢個調味都幾特別既 酸酸辣辣咁 有啲青檸味同蒜粒 超級惹味 佢唔算話好辣 但係食到最後都會有啲後勁既 好值得一試🤤🤤·咖喱三重奏$198我自己最鍾意入邊個黃咖喱 佢係甜甜地嘅 好夾佢個蒜蓉包 而且呢個超級解辣😌之後個青咖喱就重椰汁味多啲 個紅咖哩我就覺得番茄味重左少少 無其他兩個咁好味😈之後配料方面我都係最鍾意黃咖喱入邊嘅配料 佢入邊個魚柳仲係超嫩 而且佢個帶子都係好食嘅 無煮到un左😏青咖喱入面個軟殼蟹都唔錯既 不過一路滾住就無可避免有啲淋左🦀️最後紅咖喱入邊啲海鮮就一般啦 反而佢入邊個魷魚幾好食🦑·飛天椰菜苗$88呢一個竟然係全餐最辣嘅一樣餸 我唔知原來飛天同馬拉盞係唔同嘅🤦🏻‍♀️🤦🏻
🇭🇰Milu Thai มิลู่ไทย
火山排骨$178
火山排骨

咖喱三重奏$198
咖喱三重奏

飛天椰菜苗$88
飛天椰菜苗

呢一個竟然係全餐最辣嘅一樣餸 我唔知原來飛天同馬拉盞係唔同嘅🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️佢超多辣椒籽 所以完全避無可避 我最後飲曬成杯野飲😂
#rbyeat
#rby東南亞菜