2020-02-21 1425 瀏覽
呢排疫情嚴重,個個都留喺屋企 返工,又唔使返學😒想去做運動你健身房都唔開🙄唯有出去行下跑下步 🏃就畀我哋發現有呢間屯門咖哩屋!!!間間餐廳都冇人,但係呢間食飯時間就全院滿坐好奇心驅使之下今晚一於去試下1) 咖哩角:其實我從來都未食過,今次係第一次。裏面主要係薯仔同埋豆+咖哩味,剛剛炸起非常香口2) 咖哩羊:來到時候非常細兜,收80蚊即刻個心唔高興😑不過食咗一啖之後就覺得好值得!真係幾好食,一啲都唔騷。裏面大概有十粒八粒羊粒3)咖哩牛脷: 當你以為咖哩牛脷同咖哩羊是同一種咖哩味,你錯了!顏色都有點不同,咖哩牛脷比較辣,牛脷非常厚,呢個好好食4)Tandoori chicken : 又鹹又乾!如果我下次去會食chicken masala5)Roti : 用好多牛油整嘅,點咖哩相當好食,呢度做得唔錯。6) Garlic naan: 一盒有四片,做得唔錯又係點咖哩一流7) 蒜蓉炒椰菜:正常水準,撈飯好食啲8) Saffron rice 印度飯: 見到saffron呢隻字就好想試,因為係好珍貴嘅香料。來到之後同預期有少少出入,印度米長而且一粒粒乾身,撈飯都可以接受。
好奇心驅使之下今晚一於去試下

咖哩角

咖哩羊

咖哩牛利

4)Tandoori chicken : 又鹹又乾!
如果我下次去會食chicken masala
Tandoori chicken