2015-01-25 2287 瀏覽
經理已經上任一個月~約到依家先有機會黎食welcome dinner本來冇野算黎酒店食,不過事緣係經理上黎openrice見到有coupon,問我好唔好於是我又打黎搵酒店sales r折頭我地book七點,仲係好多吉位呢睇完menu之後決定叫個六人餐,另加我最最最鐘意o既車厘茄自從某次sales介紹之後我就徹底愛上,有d凍再加上微酸真係超開胃一啖一粒剛剛好,百吃不厭~~套餐頭盤係燒味~叉燒稍為靭左d,腩仔剛剛好~青瓜少辣,但都幾清爽湯一到就好勁杏仁香味,雖然我唔係太喜歡聞到呢陣味但飲落去其實唔覺,而且感覺好滋補因為係第一次晚飯時段黎呢度,唔知份量係咪一向都咁大,睇見個蝦球已經有d飽左~蝦球好大粒,墊底o既豆豆都係超多!!至於呢度o既招牌菜當然都要食啦,雖然我已經食過唔知點解每次食呢道菜都係覺得好飽,可能係油分問題吧再黎炸雞,雞油唔算多,而且炸起就食,皮脆脆~只係黎到呢一刻已經八分飽荷~葉~飯~都係勁大個啊!!!飯o既乾濕度剛好,唔會痴立立,一打開仲有撲鼻o既荷香7個人都食唔哂終於到甜品時間唔~~~本來如果係淨紅豆糕的話係非常唔錯的,但係洛神花始終太酸,所以食左半舊就冇再食珍珠露就好好多
於是我又打黎搵酒店sales r折頭

我地book七點,仲係好多吉位呢
睇完menu之後決定叫個六人餐,另加我最最最鐘意o既車厘茄
柚子醋車厘茄
一啖一粒剛剛好,百吃不厭~~
杏汁花膠燉蹄筋湯
湯一到就好勁杏仁香味,雖然我唔係太喜歡聞到呢陣味
但飲落去其實唔覺,而且感覺好滋補
蝦球好大粒,墊底o既豆豆都係超多!!
雪嶺紅梅映松露
至於呢度o既招牌菜當然都要食啦,雖然我已經食過
唔知點解每次食呢道菜都係覺得好飽,可能係油分問題吧
再黎炸雞,雞油唔算多,而且炸起就食,皮脆脆~
只係黎到呢一刻已經八分飽
鮑汁荷葉飯
荷~葉~飯~
7個人都食唔哂
洛神玫瑰紅豆糕
終於到甜品時間
南瓜珍珠露
珍珠露就好好多,唔係太甜,非常易入口
2015-01-23
柚子醋車厘茄