終於到左我最鍾意既冬天了。上個月過左歡樂既聖誕節❤💫️🎄⛄️❄️,黎緊下個月又到喜慶既農曆新年🎋🎋🎋🍊。天氣亦都開始真正凍 終於帶點寒意,冬天凍冰冰既感覺真棒!呢種氣溫最適合吃點暖笠笠既正菜🍴韓國菜🇰🇷 燒肉`熱石鍋湯 都係冬日既不錯選擇。口慾滿足 肚皮亦都飽足呢😋 冬天就是要為身體儲備脂肪喔😝冬天凍 最岩食熱騰騰既鍋物。豆腐海鮮湯鍋🍲內裡既材料不少,有少許牛肉粒`豆腐`白蘿蔔`魷魚`蜆肉,加上麵豉醬煮成既湯物,冬天喝一口 感覺暖入心。如果喜歡辣 不妨試試泡菜豆腐湯鍋,會較惹味 聽說不錯喔。另一款鐵板燒肉,因午餐時段 沒有設燒肉爐自己燒 鐵板上。用鐵板上又可保持溫度 吃到尾也不怕肉冷,岩晒冬天吃呢。肉醃漬也入味 加上洋蔥既甜味,很好下飯呢。這裡真的感覺很韓,佈置簡單 也不失韓味。坐著吃吃飯 跟朋友聊聊天,再望望窗外迷人既維港景緻,大概讓我忘卻忙碌既工作呢。

豆腐海鮮湯

燒肉