2023-09-13 93 瀏覽
今日收工去左熊貓買文具俾小朋友開學,買完大概8點,就去左樓下冰室食晚飯。門口裝修得幾靚,門面睇落都幾乾淨。個招牌選擇真係好多,有d選擇困難。因為已經8點幾,兩個大人加個小朋友,主餐就叫左個瑞士雞亦撈公仔麵配牛乳炒蛋丹麥多士,呢個餐份量好大,連埋杯飲品70都唔使。真係好低食。個丹麥多士仲要手撕果隻,茶左蜜糖,控左底,真係好有誠意。個公仔麵落左d瑞士汁,甜甜地真係好開胃!之後叫多左份炸雞亦,d雞亦炸到好脆,入面仲有肉汁,而且醃製得剛剛好,唔會鹹,味道一流。小朋友好鍾意食雞全翼,讚不絕口,最讚佢真係無咩油!老婆就話自己減肥,只係叫左d上湯娃娃菜黎食,我地都覺得個湯幾好飲,唔會話一味得味精調味料咁,個娃娃菜都好甜,而且唔會因為泡太耐而好軟,都幾好食。除左主食味道好好之外,老婆千叮萬囑要我一定要推介被紅豆冰,因為d紅豆好林好大粒,唔會太甜而且好香,佢覺得好正好想推介俾大家,大家如果黎開不妨try下。最後奉上餐點俾大家睇下,真係好抵食,味道一流嘎!

個丹麥多士仲要手撕果隻,茶左蜜糖,控左底,真係好有誠意。

個公仔麵落左d瑞士汁,甜甜地真係好開胃!

最後奉上餐點俾大家睇下,真係好抵食,味道一流嘎!
2023-09-11